20 random facts about meHet werd weer eens tijd voor wat anders, dacht ik zo. Ik vind het zelf altijd leuk om meer over de persoon achter een blog te weten te komen. Ik zou zelf ook wel wat meer kunnen laten zien, geloof ik. En wat meer over mezelf vertellen. Daarom koos ik vandaag voor een lijstje met 20 random facts. Weetjes, eigenschappen en eigenaardigheden. Volgens mij is het officieel een tag met 50 (!) facts, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand (ik) de kracht heeft om zo’n dikke waslijst af te werken. En anders doen we hem gewoon nog een keer!

 1. Tot nu toe heb ik 22 landen bezocht in Azië, Europa en Afrika.
 2. Ik ben vrij laat begonnen met het maken van verre reizen: vorig jaar maakte ik mijn eerste verre reis naar Thailand. Eerst Europa, dan de rest van de wereld, zo luidde het credo.
 3. Met mijn 1m83 ben ik zelfs voor Nederlandse begrippen lang, waardoor ik mezelf in het buitenland regelmatig een soort attractie voel.
 4. Op reis denken mensen meestal dat ik Zweeds ben.
 5. Toen ik ooit (lees: toen breezerletters nog cool waren en MSN mijn leven was) blogs ‘ontdekte’, volgde ik bijna alleen maar fashionblogs. Tegenwoordig duik ik voor modeinspiratie eerder op Instagram of Pinterest en lees ik liever blogs met mooie (reis)verhalen.
 6. Ik kom uit een groot gezin van vijf kinderen. Ik ben nummer twee en heb een oudere zus, een jongere zus én twee broertjes.
 7. Als kind was ik een moeilijke eter. Tegenwoordig valt dat allemaal reuze mee en hou ik er juist van om nieuwe dingen uit te proberen.
 8. De Arabische keuken is mijn favoriet. Oké, en de Italiaanse. Ik kan serieus elke dag pasta eten.
 9. Ik kan niet zo goed tegen stilte, dus als ik alleen thuis ben dan zet ik altijd de tv aan op de achtergrond. Hierbij geldt: hoe dommer het programma, hoe blijer ik ben. TLC staat hier dus (tot groot plezier van mijn vriendje en vermoedelijk ook de buren) regelmatig te tetteren.
 10. Ik heb altijd oortjes in wanneer ik de deur uitloop en ergens heen ga – ook als ik geen muziek aan heb. Geen idee waarom, maar als ik ze niet in heb voelt het alsof ik iets mis.
 11. Hoewel ik oorspronkelijk uit de omgeving van Amsterdam kom en daar heel lang heb gewoond, ben ik uiteindelijk voor mijn studie naar Breda verhuisd. Vonden die Brabanders echt on-be-grijpelijk – die trokken juist massaal richting de randstad.
 12. Ik volg veel series. Erg origineel ben ik niet: Homeland, House of Cards, Penoza en Game of Thrones behoren tot mijn favorieten.
 13. … maar ik kan er niet goed tegen als het te spannend wordt. Dan word ik nerveus en onrustig en loop ik het liefst even de kamer uit.
 14. Ik ben bijziend, maar for some reason heb ik dat heel lang geprobeerd te ontkennen. Toen ik in groep 7 zat merkte ik dat ik het schoolbord steeds slechter kon lezen, maar dat mocht niemand weten. Op een gegeven moment had m’n moeder het natuurlijk in de smiezen en heb ik toch mijn Grote Geheim opgebiecht. Mijn bijziendheid was destijds al -3, tegenwoordig is het -5.
 15. Ik draag vrijwel altijd lenzen en heb een gruwelijke hekel aan mijn bril. Wat zitten die dingen toch vervelend. Mijn huidige bril valt van pure ellende uit elkaar (iets met plakband en Harry Potter) en ik kan alleen maar hopen dat m’n ogen niet plotseling gaan ontsteken en ik tijdelijk blind door het leven moet gaan (been there done that). Nu roep ik dus ook al tijden dat het tijd is voor een nieuw exemplaar, maar op de een of andere manier komt het er steeds niet van..
 16. Ik ben dol op streepjestruien, zowel bij mezelf als bij mannen. Volgens mij duurt mijn zoektocht naar de Perfecte Streepjestrui inmiddels al zeker 5 jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat hij er ooit gaat komen. Mijn lange ledematen maken het er alleen niet bepaald makkelijk op.
 17. Walvissen vind ik prachtige en fascinerende beesten, maar tegelijkertijd dóódeng. Waar de meeste kinderen bang zijn voor haaien in het zwembad, had ik vroeger nachtmerries over walvissen. Ik krijg nog steeds de rillingen bij het idee dat ik naast zo’n enorm apparaat lig te dobberen.
 18. Ik kan mezelf echt verliezen in dingen. In boeken, in theorieën, in dingen die ik maak: als ik iets wil weten, dan wil ik álles weten en dan zoek ik het tot op de bodem uit. Ook wanneer ik ergens mee bezig ben ga ik net zo lang door tot ik tevreden ben (of soort van tevreden ben: ik kan een behoorlijke mierenneuker zijn) – iets wat nogal eens ten kosten van mijn nachtrust gaat. Zowel een vloek als een zegen, als je het mij vraagt.
 19. Van nature ben ik sowieso een nachtdier en schrijf het grote gros van mijn blogs wanneer de rest van de wereld op één oor ligt.
 20. Ik ben een onwijze koukleum en het kan mij niet warm genoeg zijn. Het liefst laat ik de verwarming flink loeien om vervolgens in een hempje en een shortje door het huis te lopen.