Sinds 1 juni is aan de voorzijde van Tolhuistuin in Noord nu ook café/restaurant THT geopend. Nu al populair, niet in z’n allerminst omdat het uitzicht over het IJ is bijzonder goed als wanneer de zon schijnt.

Hun specialiteit zijn kleine gerechten die bedoeld zijn om met z’n tweeën te delen.  Hierdoor deel je uiteindelijk gemiddeld zo’n zes verschillende gerechtjes, waarbij je de keuze hebt uit tussen warm en koud en vlees, vis of vegetarisch. Ook aan gasten die gluten- of lactosevrij willen eten hebben is gedacht met speciaal aangepaste gerechten en menukaarten. Wanneer je net als ik een een intense sucker voor brood bent of uitgehongerd aan tafel beland moet je vooral uitkijken, want het brood met olie en een zaden/notenmix is echt verraderlijk lekker. De zes gerechten heb ik helaas dan ook niet aan weten te tikken. Wel kan ik zeggen dat alles erg goed smaakte, zeker voor de zeer schappelijke prijs. Ook de keuze in wijnen is fors en viel alles behalve tegen.

THT is absoluut een plek om terug te keren, want ook zonder zon lijkt het mij nu al een plek die Noord nog meer op de kaart gaat zetten. Met de officiële opening van het hele Tolhuistuin complex van 14-21 september in het vooruitzicht, is en wordt dit sowieso één van de meest veelzijdige nieuwe hotspots van de stad.