De 5 beste nieuwe films om deze vakantie te bekijkenEr is volgens mij geen betere periode om heerlijk op de bank weg te kruipen en te genieten van goede (of slechte) films dan tijdens de kerstperiode. Eindelijk komen er weer nieuwe films uit! Ik kan ook niet wachten tot in januari de eerste Oscar-films lekken, maar ook de afgelopen tijd heb ik een aantal fijne films gezien.

DIT ZIJN DE BESTE NIEUWE FILMS VAN DE KOMENDE TIJD

1. INTERSTELLAR

Ben ik de enige die tot voor kort een gruwelijke hekel aan Matthew McConaughey had? Maar wow, wat heeft die man de afgelopen paar jaar een transformatie doorgemaakt. Van foute romcoms waarin hij me vooral irriteerde met z’n Texaanse accent is hij ineens naar sterke series (True Detective!) en fanatische films gegaan. Interstellar is hier ook absoluut één van. Films waarin de wereld bíjna vergaat zijn sowieso mijn guilty pleasure en dit is dan ook nog eens een belachelijk goede. De film speelt zich af in de toekomst en de wereld staat op het punt uitgeput te raken. Aan McConaughey de taak om hiervoor ergens in het universum een oplossing te vinden. Dit is het type film dat je eigenlijk twee keer moet zien om hem volledig te snappen. Of je gaat net als ik meteen op zoek naar spoilers natuurlijk. Tip: kijk hem vooral in I-max!

2. GONE GIRL

Deze film had ik ook al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Gone girl is exact het type film waar ik van houd: een thriller die je blijft verrassen en waarbij je vaak geen idee hebt waar het heen gaat. Ook wanneer je halverwege denkt dat je het doorhebt verandert er nog van alles. Ben Affleck’s vrouw is verdwenen en er ontstaat (hoe Amerikaans) een heel media circus waardoor het hele land zich met de vraag of hij het danwel wel danwel niet heeft gedaan bemoeit.

3. NIGHTCRAWLER

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen gegrepen was door misdaad thriller Nightcrawler. Ik vind films met Jake Gyllenhaal eigenlijk vrijwel altijd goed (op Enemy na, dat was echt de grootste deceptie van het jaar), maar ik moest hier toch wel enigszins inkomen. Maar op het moment dat mijn vriendje inmiddels al tegen me aan in slaap gevallen was, begon het eigenlijk pas echt spannend te worden. Ook hierdoor kreeg ik een hekel aan de Amerikaanse media; Jake Gyllenhaal filmt crime scenes en verkoopt het materiaal vervolgens door aan nieuwszenders. Al snel vervaagt de grens tussen filmen en observeren en participeren in de misdaden die hij opneemt.

4. PREDESTINATION

Nog een thriller! En een vrij bizarre als je het mij vraagt. In Predestination is Ethan Hawke een secret agent die in de tijd kan reizen. Voor zijn laatste opdracht moet hij een aanslag voorkomen door een crimineel die hem al zijn hele carriere achtervolgt. Ik zat na het zien van deze film na afloop wel met een aantal vraagtekens, maar hij zat erg goed in elkaar.

5. WHAT IF

Als je zin hebt in een fijne feel good film zonder al te veel poespas, dan is dit zeker een goede keuze. What if in een notendop: jongen (Daniel Radcliffe) ontmoet meisje, for some reason komen ze niet direct samen en belandt hij in le friendzone. Uiteraard met happily ever after. Sowieso de leukste romcom van de afgelopen tijd!

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER