blogger tips Pinterest

Pinterest is het een van de snelst groeiende social media platform op dit moment; steeds meer mensen ontdekken dit platform en ook bloggers zien de functionaliteit hiervan in. Maar hoe werkt het nou precies en krijg je meer volgers en, mocht je zelf een blog hebben, meer traffic naar jouw website?

Een paar maanden geleden ben ik van mijn persoonlijke Pinterest account overgestapt op mijn ‘blog’ Pinterest. En omdat ik voor mijn werk social media accounts bijhoudt en opzet, heb ik me er inmiddels redelijk goed in verdiept. En met succes: ook mijn Pinterest account loopt steeds beter. Mijn ‘pins’ worden steeds vaker gepind en zie ik het aantal volgers en het verkeer naar mijn blog dagelijks groeien. Maar hoe doe je dat nou en hoe kun je dit als blogger gebruiken?

DIT ZIJN MIJN 14 BESTE BLOGGER TIPS VOOR PINTEREST

 1. CREËER EEN STERK PROFIEL MET KEYWORDS DIE AANSLUITEN OP JOUW BLOG

  Als gebruikers op termen zoeken die aansluiten op jouw blog of account, wil je ze natuurlijk hier naartoe krijgen. Door een profiel met veel sterke keywords te maken, komen ze sneller op jouw pagina terecht. Bovendien is ook dit SEO technisch gunstig.

 2. KOPPEL JE BLOG AAN JE PINTEREST ACCOUNT

  Dit is belangrijk voor je SEO! Een rood vinkje zoals je hieronder ziet geeft aan dat het account gekoppeld is. Verifieer je account bij je account instellingen. Een tutorial daarvoor vind je hier.14 tips & tricks om een Pinterest pro te worden

 3. UPGRADE NAAR EEN BUSINESS ACCOUNT

  Deze optie bestaat nog niet zo heel lang en geeft bloggers de mogelijkheid om al hun statistieken in te zien. Superhandig, want zo zie je wat je volgers leuk vinden, maar krijg je ook inzage in wat voor traffic er van je website komt. Via de statistieken van je blog kun je inzien wat voor traffic er vanaf Pinterest komt.

 4. VOORZIE JE BOARDS VAN EEN GOEDE BESCHRIJVING MET KEYWORDS

  Beschouw Pinterest als een zoekmachine. Boards met goede omschrijvingen en pins komen hoger in het zoekresultaat te staan en door je boards van een duidelijke omschrijving met keywords te voorzien, worden ze sneller bovenaan geplaatst.

 5. MAAK JE BOARDS AANTREKKELIJK

  Zowel Pinterest als gebruikers vinden kale boards met slechts een paar pins onaantrekkelijk; voorkom dit dus om vindbaar te zijn. Ook een mooie boardcover is belangrijk, dus zorg dat je hiervoor een mooie afbeelding gebruikt.

 6. PLAATS EEN PINTEREST WIDGET EN FOLLOW BUTTON OP JOUW BLOG

  Maak het voor bloglezers aantrekkelijk om jou ook op Pinterest te volgen. Maak ze nieuwsgierig door te laten zien wat je zoal pint en zorg dat ze je makkelijk kunnen volgen. Een widget kun je hier maken en naar jouw wensen aanpassen.

 7. DOWNLOAD EEN ‘PIN HOVER’ BUTTON

  Wanneer je over één van mijn afbeeldingen scrollt zie je een zwarte pin button verschijnen. Hierdoor maak je het lezers makkelijk om jouw blog te delen. Je kunt dit zelf doen door de pluggin Frizzly te downloaden en hier een Pin Hover button te uploaden. Let wel op dat deze pin hover button alleen verschijnt over afbeeldingen die je hebt geupload nadat je de plugin hebt geïnstalleerd. Als je WordPress gebruikt, kun je het bij oudere posts ook instellen door dit in het rechtermenu bij je posts onder ‘Frizzly settings’ aan te zetten.

 8. PIN OOK JE EIGEN ARTIKELEN

  Of je ze nou in een apart board zet of in ander board opneemt, dit is natuurlijk erg belangrijk. Misschien komen hier niet altijd de meeste repins uit voort, maar je geeft je volgers wel de mogelijkheid te zien wat je zoal produceert plus jouw pins kunnen makkelijker worden gerepind.

 9. VARIEER VEEL IN DE BRONNEN VAN JE PINS

  Sommige mensen vinden bepaalde pinners zo leuk dat ze zich beperken tot het repinnen van hun pins. Als je een sterk (en goed vindbaar) board wil hebben is het belangrijk dat je van zoveel mogelijk gebruikers repint en daarnaast ook zélf van websites pint.

 10. GEEF ZOWEL JE EIGEN PINS ALS REPINS EEN GOEDE OMSCHRIJVING

  Wanneer je een artikel van je eigen blog upload, geef hem dan niet perse dezelfde titel als de post titel. Denk na over keywords die aansluiten bij het artikel en bij het board waarin je het gaat plaatsen.

 11. HANTEER ENGELS ALS VOERTAAL

  Ondanks dat jouw blog in het Nederlands is, is het wanneer je veel volgers wil belangrijk dat je in grote lijnen in het Engels werkt. Als je traffic naar jouw Nederlandse blog wil krijgen, voorzie je je eigen pins natuurlijk wel van een Nederlandse omschrijving.

 12. ZORG DAT JE AFBEELDINGEN PIN-FRIENDLY ZIJN

  Afbeeldingen zijn logischerwijs erg belangrijk op Pinterest – aantrekkelijke afbeeldingen krijgen natuurlijk veel meer repins. In de regel worden verticale afbeeldingen zonder gezichten met een verhouding 2:3 of 4:5 het meest gepind. Ook een afbeelding waarin de titel van de post staat kan voordelig werken, omdat Pinterest gebruikers die de pin zien meteen weten waar het artikel over gaat.

 13. BEKIJK WAT ER VAN JOUW BLOG GEPIND IS example rich pin

  Wil je weten wat er van jouw blog zoal op Pinterest is gezet? Ga naar https://www.pinterest.com/source/jouwwebsite/ en zie welke pins populair zijn.

 14. NEEM ‘UITGEBREIDE PINS’

  Uitgebreide pins, ofwel rich pins, zorgen voor een omschrijving die vast zit aan jouw pin. Je hebt vijf verschillende soorten rich pins: recepten, films, plaatsen, producten en artikelen. Een voorbeeld van een artikel rich pin zie je hier rechts. Bij een rich pins zit de omschrijving vast aan je pin en omdat mensen die niet kunnen veranderen is je pin veel beter vindbaar. Nu is het voorbeeld rechts misschien wel Meer hierover lees je op de website van Pinterest en tutorial voor uitgebreide pins vind je hier.

Heb jij nog goede tips? 

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST