Oh, die Blue Lagoon in Malta.. Ken je dat gevoel wanneer je iets ziet, ervaart of proeft en er begint een liedje in je hoofd af te spelen? Vermoedelijk afkomstig van een vervelende reclame of een of ander hitje dat je vervolgens niet meer uit je hoofd kunt krijgen. Het is in ieder geval bijzonder catchy. Toen ik voor het eerst met een bootje de tocht van Malta naar de Blue Lagoon op Comino kwam aanvaren gebeurde dit ook. Één blik en een soort remix waarin It feels like heaven, heaven (inclusief de hysterisch hoge stem van Fiction Heaven), Paradise behind the dashboard (..) en Paaaraa paaraa paradise (ik begin Coldplay bijna te waarderen) elkaar moeiteloos opvolgden, knalde uit mijn interne speakers. I don’t think that that needs an explanation now, does it?

Op comino bij de Blue Lagoon in Malta

DE BLUE LAGOON IN MALTA

De Blue Lagoon in Malta vind je bij Comino: een piepklein eilandje dat samen met hoofdeiland Malta en Gozo tot de Maltese archipel behoort. Het is vrijwel onbewoond, maar desondanks zeer geliefd. Hoe dat kan? Comino’s fameuze Blue Lagoon. Deze baai aan de noordkant van het eiland vindt behoort namelijk tot de helderste wateren ter wereld. Stel je een soort felblauw zwembad voor dat ineens in het toch al bijzonder heldere water van de Middellandse Zee opdoemt. Waar de bootjes boven hun eigen schaduw lijken te zweven en je mensen kunt herkennen aan de snorkelpijpjes die je boven het water ziet uitsteken. Hoor je dat liedje inmiddels ook al? Welcome to the Blue Lagoon in Malta!

Uitzicht over de Blue Lagoon in Malta vanaf Comino

KRAAKHELDER WATER ‘GEWOON IN DE MIDDELLANDSE ZEE’

Hoewel ik afgelopen zomer al een dagje op het eilandje doorbracht, was ik wederom onder de indruk van dit prachtige water toen ik het afgelopen week weer vanuit de verte zag opdoemen. Malta wordt tot één van de beste duikbestemmingen ter wereld wordt gerekend, maar aangezien ik vanwege het gat in mijn trommelvlies helaas niet mag duiken was ik vorig jaar in de eerste instantie nogal teleurgesteld dat ik het bij snorkelen moest houden. Maar dat snorkelen in de Middellandse Zee zó mooi kon zijn had ik niet verwacht. Zonder dollen, zelfs bij de meest idyllische eilandjes in Thailand was het water niet zo kraakhelder als bij de Blue Lagoon in Malta. 

Comino Blue Lagoon

EEN ABSOLUTE MUST-GO

Je snapt waarschijnlijk wel dat een boottochtje naar de Blue Lagoon een absolute must is tijdens een bezoek aan Malta. Hoewel het water bij Comino relatief fris is (wel lekker in de zomer!), is het hier tussen april en november absoluut goed vertoeven. Maak een dagtrip met een ‘cruise schip’ of kies voor een korte tocht met een speedboat of de ferry. Vergeet jezelf niet met een snorkel set en een paar sexy waterschoenen te bewapen en aanschouw zelf hoe de rijke onderwaterwereld er vanuit dit zee-zwembad uitziet. Want ja, het water is hier écht zo blauw.

Comino Blue Lagoon