Ik ben terug! Het voelde echt alsof er zeker een maand was verstreken sinds ik voor de laatste keer op mijn wordpress pagina ingelogde. In werkelijkheid dateerde mijn laatste post van 18 september, maar er is dan ook veel gebeurd in de tussentijd. De maand september was hectisch en druk. Ik was meer in het buitenland dan thuis en toen ik erover na ging denken, kwam ik tot de conclusie dat ik deze zomer sowieso heel veel weg was. Ik ging maar liefst zeven keer op pad!

JUNI

Kort na mijn afstuderen begon het feest al. Terwijl mijn medestudenten naar de diploma uitreiking gingen, besloot ik dat ik champagne in de Champagnestreek nóg lekkerder moest smaken en sprong ik in de Thalys naar Frankrijk. Op uitnodiging van het verkeersbureau maakte ik een roadtrip door de regio en genoot ik van al het lekkers dat het te bieden had. Slechts een paar dagen later pakte ik alweer het vliegtuig naar Barcelona, waar ik ronddwaalde door de stad en mezelf volstopte met tapas en vino blanco. Ik ontdekte onwijs veel leuke adresjes, daarover binnenkort meer!

Barcelona

JULI

In juli maakte ik nog zo’n onvergetelijke roadtrip, ditmaal met mijn vriendje. In negen dagen probeerden we zoveel mogelijk van Marokko te zien – en het was fantastisch. Ik werd verliefd op het land en al haar vele gezichten en prachtige kleuren. Natuurlijk waren die negen dagen zo voorbij en ging ik met tegenzin weer naar huis. Als het aan mij had gelegen had die reis nog veel langer geduurd. Véél langer.

7 keer op reis

AUGUSTUS

In augustus stond de verhuizing op het programma. Na drie jaar in Brabant te hebben vertoefd, liet ik Breda definitief achter me. Time for a change! Toch ging ik ook in augustus nog een keer op pad. Voor TravelBird ging ik naar Berlijn, waar ik samen met een vriendinnetje op zoek ging naar de mooiste plekjes en de leukste hotspots van de stad. Het waren een paar heerlijke dagen. Deze week komt mijn artikel vol tips online!

SEPTEMBER

De drukste maand. Begin september vloog ik met een paar andere bloggers naar Zuid-Tirol, een bijzondere regio in het noorden van Italië. Het mooie van Oostenrijk in een Italiaans sausje, bergen tot zo ver het oog reikt en valleien vol groene wijngaarden en kleine burchtjes. Niet lang daarna kwam na Marokko nog een reisdroom van mij uit: ik ging naar Jordanië. Wát een mooi land. De gastvrijheid, de natuur, de prachtige monumenten en het heerlijke eten. Ik wist al snel dat dit niet de laatste keer was dat ik dit land bezoek. Mijn allerlaatste reis bracht mij tenslotte naar Egypte, waar ik een groep reisagenten van Neckermann een workshop bloggen gaf. Gelukkig had ik nog wat tijd om de Rode Zee in te duiken, want de onderwaterwereld is hier zo mooi!

Rode Zee Egypte

DE HERFST IN AMSTERDAM

Inmiddels ben ik terug in Amsterdam en heeft de herfst haar entree gemaakt. Ik kan niet anders stellen dat ik dit jaar alles uit mijn zomer heb gehaald. Zoveel mooie herinneringen, nieuwe ervaringen en verhalen om te vertellen. Ik zag drie woestijnen in drie landen, wandelde door onbekende steden, gouden velden en over bergen en dobberde in zowel de Rode als de Dode zee.

Met de herfst komen ook veranderingen. Ik begin in oktober namelijk aan een hele leuke baan. Hoezeer ik het reizen en de zon ook ga missen, ik heb er zin in. Mijn volgende reis zal waarschijnlijk pas in december zijn (mijn vriendje en ik hopen oud & nieuw weer op een tropisch strand door te brengen), maar het is niet erg. Het was een zomer om nooit meer te vergeten!