Het is geen geheim dat ik het heerlijk vind dat ik dit jaar met oud & nieuw in Thailand zit (nog maar 6 weken!): het vooruitzicht van twee weken eiland hoppen met mijn vriendje sleept me oprecht door de herfst heen. Maar als ik heel eerlijk ben, heeft Thailand niet altijd bovenaan m’n travel wishlist gestaan. Don’t get me wrong, maar het is toch een beetje de massatoerisme bestemming van Azië – dat heb ik voor mijn studie (international tourism management) maar al te vaak moeten aanhoren. Uiteindelijk ben ik mede vanwege de bijzónder gunstige prijs toch overstag gegaan en sherlock ik al enige tijd naar relaxte plekken en eilanden waar je grote hordes toeristen en resorts zoveel mogelijk kunt ontwijken. Vanwege het weer zijn in december de eilanden aan de westkust een stuk aantrekkelijker omdat hier minder regen valt en ook qua snorkel spots (duiken is helaas geen optie ivm zwakke trommelvliezen..) lijkt de Andamanse Zee the way to go.

1. Koh Lanta

Koh Lanta bestaat eigenlijk uit twee grote eilanden, maar alle voorzieningen zitten op de grootste van de twee: Koh Lanta Yai. Eigenlijk raadde iedereen die ik over Thailand sprak mij Koh Lanta aan. Het is minder goed bereikbaar dan andere eilanden in de omgeving en is daardoor beduidend rustiger. Het staat vooral bekend als een relaxed eiland dat met name geschikt is wanneer je de full moon parties ontgroeit bent en wil ontspannen. De stranden zijn misschien iets minder spectaculair dan op de nabij gelegen Phi Phi eilanden, maar voor duiken en snorkelen zit je hier absoluut goed en je krijgt er een hoop rust voor terug. Perfect! Hier ga ik oud en nieuw dan ook doorbrengen.

Koh Lanta in Thailand - GRAB YOUR BAGS

2. Koh Lipe

Dit meest zuidelijk gelegen Thaise eiland ligt maar 40 kilometer van Maleisië af en wordt ook wel de ‘Malediven van Thailand’ genoemd. Need I say more? Helblauw water, witte stranden en koraalriffen maken dit wederom een heerlijk paradijs. Ook dit eiland is een stuk minder toeristisch dan eilanden als Phuket en Koh Samui.

Koh Lipe in Thailand

3. Koh Phayam

Dit kleine eilandje in het noordwesten van het land wordt ook wel het laatste ongerepte eilandje van Thailand genoemd. Hier is het dus ook echt back to the basics – zonder electra en licht. Verder voldoet Koh Phayam aan alle eisen van een typisch bounty eiland en zal het dus een kwestie van tijd zijn voor ook dit eiland

Koh Phayam in Thailand

4. Similan islands

De negen Similan islands vormen behalve een eilandgroep tevens nationaal park en behoren tot de beste duikplekken ter wereld. Behalve talloze tropische vissen kun je hier zelfs reuzemanta’s tegenkomen! Behalve duiken en snorkelen is er weinig te doen, want slechts twee van de eilanden zijn bewoond en behalve een klein aantal accommodaties vind je er alleen een restaurant.

Similan Islands in Thailand

5. Hsat Tham Phra Nang

Ik zei inderdaad eilanden en speel een beetje vals, maar waarom zou je het vasteland eigenlijk overslaan? Hsat Tham Pra Nang, of Ao Phra Nang, is een strand op een kaap 10 minuten varen van de plaats Ao Nang in Krabi. Deze plek is geliefd vanwege de indrukwekkende rotsformatie en prachtige uitzicht over de nabij gelegen eilanden. Bovendien schijnt Ao Nang zelf ook een leuke plaats te zijn. Ik ben benieuwd!

Similan islands in Thailand

images: Asianblogger.de, Shutterstock & Flickr

Ben jij al eens naar Thailand geweest en heb je nog goede tips? Feel free to comment!

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST