Het aantal festivals neemt inmiddels gestaag af, de dagen worden korter en de eerste pepernoten liggen alweer in de winkels. We kunnen er niet meer omheen: de zomer is echt ten einde. Het is geen straf dat je je wintergarderobe weer kunt updaten en de herfstsmaken van Starbucks maken absoluut het nodige goed, maar toch is niet iedereen blij met het vooruitzicht van de druilerige Nederlandse winter.

How to survive

Hoe je die overleeft? Geef jezelf een weekje (of twee) zon in het vooruitzicht. Goed, het kost wat tijd en aangezien je niet de enige bent die niet vies is van winterzonkuur liegen de prijzen er ook niet om, maar hoe héérlijk is het om in je bikini op het strand te liggen met de wetenschap dat de regen thuis hoogstwaarschijnlijk met bakken naar beneden komt. En ja, daar mag je dan inderdaad van genieten. Hier vijf zonnige bestemmingen waar je deze winter even helemaal kunt opladen.Cocktails op het strand terwijl iedereen thuis zich beklaagd omdat zelfs geen sneeuw vanaf kan? Ik heb mijn ticket al in de pocket!

Ontdek de ongerepte Kaapverdische eilanden

Hoewel de Canarische eilanden een populaire bestemming is voor veel winterzonliefhebbers, is het zuidelijker gelegen Kaapverdië toch een stuk zekerder van zon tijdens de wintermaanden. Wie een beetje z’n best doet kan voor een zeer schappelijke prijs naar deze voormalige Portugese kolonie vliegen en daar genieten van de stranden, de rijke onderwaterwereld maar ook de werkende vulkaan én indrukwekkende natuur. Kaapverdië is echt een upcoming en nog redelijk onontdekte bestemming en is een van dé bestemmingen die de komende tien jaar enorm gaat groeien in populariteit.

kaapverdië

Ontspannen op een Thais eiland Bounty eiland

Je zal niet de eerste zijn die voor het immens populaire maar budgetvriendelijke Thailand kiest, maar er zijn dan ook veel goede redenen om te besluiten naar dit Aziatische land te gaan. Met name op de eilanden aan de westkust is het, in tegenstelling tot ’s zomers wanneer er beduidend meer regen valt, goed vertoeven in de winter. Wanneer je massatoerisme en enorme resorts liever vermijdt en niet tussen de backpackers en buckets vol drank hoeft te zitten, kies dan niet voor Phuket of de prachtige maar drukke Phi Phi eilanden.

koh-lanta

Duiken of winkelen in het luxueuze Aqaba

Bij Jordanië denken de meeste mensen aan wereldwonder Petra: een uit roze rotsen gehouwen stad midden in de woestijn. Maar even verderop lonkt de Jordaanse kust; de enige havenstad van het land, Aqaba, ligt aan de Rode Zee en is een luxueuze badplaats in opkomst. Het weer is hier het hele jaar door aangenaam met een temperatuur die vaak niet onder de 20 graden zakt en waar regen een zeldzaamheid is. De Rode Zee vormt een walhalla voor liefhebbers van watersporten en vanuit Aqaba kun je gemakkelijk de vele prachtige plekken in de rest van het historierijke land bezoeken. En ohja, Aqaba is een belastingvrije zone dus je kunt hier je hart flink ophalen in één van de moderne winkelcentra.

Aqaba

Het exotische eiland Zanzibar

Mijn obsessie voor dit eiland dat bij het Oost-Afrikaanse Tanzania hoort, begon bij het zien van een foto van een klein restaurantje op een rots in een helblauwe oceaan. Wow. Gelukkig valt onze winter valt gelijk met de droge periode van Zanzibar, want je waant je op de hagelwitte stranden absoluut in een paradijs. Massatoerisme is hier niet gewenst en het aantal hotels beperkt, waardoor je de lokale cultuur nog kunt ervaren. Want ook de voor de cultuur is Zanzibar een bezoek waard, want de hoofdstad Stone Town vol Arabische elementen staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Zanzibar

Parelwitte stranden op de Malediven

Droomt niet iedereen stiekem van een reisje naar de Malediven? Smetteloze stranden, prachtige koraalriffen en wuivende palmen. Het is dat ik mezelf (inderdaad, dit besloot is in mijn eentje genomen) beloofd heb de Malediven tijdens een huwelijksreis (in de verre, verre toekomst) aan te doen. Er moet iets om over te dromen blijven, toch?

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER