Ga je naar Parijs? Dan kun je er eigenlijk niet omheen: de stad lijkt gemaakt om in te winkelen. Van hipsterwinkeltjes in SoPi tot vintagezaakjes in le Marais en de prachtigste warenhuizen aan de Grands Boulevards: Parijs heeft voor ieder wat wils. Maar met zoveel mogelijkheden zie je soms door de bomen het bos niet meer.

ZO VIND JE JE WEG NAAR DE HIPPE WINKELS IN PARIJS

Beroemd zijn natuurlijk de grote winkelstraat les Champs-Elysées en les Grands Boulevards, waar de indrukwekkende warenhuizen worden afgewisseld met chique boutiques. Prachtig is het warenhuis La Fayette, wat alleen al door haar barokke architectuur een bezoekje waard is. Iedere modeliefhebber kan hier het hart ophalen, want dure merken als Acne studios en Yves St Laurent worden afgewisseld met wat betaalbaardere merken als American Apparel, Petit Bateaux en zelfs Urban Outfitters en Topshop.

La Fayette | 40 Boulevard Haussmann | 9e arrondissement

CONCEPT STORES AAN LA RUE SAINT-HONORÉ

Wie zich afvraagt hoe de Parisiennes aan hun befaamde je-ne-sais-quoi look komen, is aan te raden verder te zoeken dan de voor de hand liggende zaken en winkelstraten. Hipper dan hip is de exclusieve conceptstore Colette, waar Mr Chanel Karl Lagerfeld al groot fan van is. De excentrieke kledingstukken worden afgewisseld met high-tech gadgets, boeken en kunst. Zelfs het winkelpersoneel ziet er hier extraordinaire en stijlvol uit. Een stukje verderop in de straat ligt & Other Stories, het nieuwste zusje van H&M en COS. Affordable chic is de juiste omschrijving voor de fijne kledingstukken, accessoires en make-up van hun eigen merk. Goed nieuws voor de fans: &Other Stories zal deze maand ook in Amsterdam haar deuren openen.

&Other stories: hotspot in paris

Colette | 10 Rue Saint-Honoré | 1e arrondissement
&Other Stories | 277 Rue Saint-Honoré | 1e arrondissement

VINTAGE IN LE MARAIS

In le Marais, de Joodse buurt die bekend is vanwege haar vele leuke boetiekjes en gezellige straatjes, vind je tevens een grote hoeveelheid vintagezaakjes (die absoluut de moeite waard zijn!) en de conceptstore Merci. Dit oude pand was vroeger een fabriek, waardoor het nog steeds een industriële feeling heeft. Geld kan er goed worden uitgegeven aan de prachtige en uiteenlopende artikelen en geniet hier na afloop van een café au lait in het bijbehorende café.

Merci parijs

Merci | 111 Boulevard Beaumarchais | 3e arrondissement

LES HALLES

Geld kan tevens rollen in de buurt rond het ondergrondse winkelcentrum en metrostation les Halles en de lange winkelstraat Rue Montorgueil in het 1e arrondissement. In deze straat bevindt zich onder andere een grote flagshipstore van het Britse merk All Saints. Bovendien vind je in deze buurt twee van de beste vintage winkels van de stad: de Hippy Market en Kiliwatch. Hippy Market is vele malen leuker dan het klinkt en van buiten oogt, want vergis je niet: deze vintagezaak is echt het adres voor prachtige bontjassen en heeft een goede collectie betaalbare kleding en accessoires. Zelfs de mannen collectie is op z’n minst impressive te noemen met een groot aantal unieke leren jasjes. Ook Kiliwatch een must go, waar onbekende en mooie merken uit onder andere Frankrijk en Scandinavië afgewisseld met kwalitatieve vintage artikelen, die duidelijk niet tot de categorie rommelmarktmateriaal behoren. Een heerlijke souvenir voor jezelf.

kiliwatch parijs

Kiliwatch | 64Rue Tiquetonne | 1e arrondissement
Hippy Market | 3 Rue de Turbigo | 1e arrondissement

TIP!

Probeer je bezoek aan Parijs vooral tijdens de solde te plannen, die twee keer per jaar in de winter en in de zomer plaatsvindt. Aangezien alle winkels (ja echt ALLE) hun artikelen tegelijkertijd afprijzen, is dit het uitgelezen moment flink om goed los te gaan en met een extra hutkoffer weer richting huis te togen. Fijn is dat de kortingen tijdens de aftrap ook een stuk beter dan in Nederland vaak het geval is. Verwacht hier afprijzingen vanaf 50%, die vervolgens oplopen tijdens dit vijf weken durende feest.

De zomersolde begint altijd op de laatste woensdag van juni, wat in 2015 op 24 juni valt. Wie haar wintercollectie wil uitbreiden kan z’n slag slaan op de eerste woensdag van januari, die in 2015 op 7 januari is.

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER