Block 62 is een uniek concept in Breda, want naast een restaurant omvat het tevens een bed-and-breakfast en een winkel. Sinds 2012 is het geopend aan de Ginnekenweg en en is het medeverantwoordelijk voor de upcoming status van de inmiddels hippe straat. Tot vijf jaar geleden was de straat die het centrum met de mooie wijk het Ginneken verbindt weinig bijzonders, tot een aantal zaken zoals Block 62 maar ook Ises en later het Smaakwarenhuis zich vestigden.

Een samensmelting van oost en west

Block 62 kan het beste omschreven worden als een samensmelting van Oost en West. De Aziatische en westerse gerechten die ze hier voorschotelen zijn lekker en goed bereid. Met een goede service, een modern decor en geweldig eten is deze plek een ware aanrader voor een ontbijt, lunch en avondmaal. Wat zo opmerkelijk is is hun geweldige service. De hartelijke ontvangst, de glimlach tijdens de bediening en de persoonlijke aandacht laat zien hoe hoog ze de lat leggen. Ook hun motto: “Smile, it confuses people” draagt hier natuurlijk aan bij. Eigenaren Marcel en Angèle hebben tijdens hun vele jaren in het buitenland opgemerkt dat de hoge standaard qua hartelijkheid en gastvrijheid die in Azië de gevestigde norm is, bijna nergens te bespeuren valt in Europa. Daarom streven ze er dagelijks voor om juist diezelfde Aziatische (gast)vriendelijkheid aan hun gasten te bieden. Gevestigd in het voormalig ouderlijk huis van Angèle is het dan ook de persoonlijke service die centraal staat bij Block 62.

Een kleinschalig restaurant

De menukaart van het restaurant is eigenlijk een weerspiegeling van de smaken van de eigenaren. Angèle, die van Aziatische afkomst is, houdt meer van westers eten dan van de oosterse keuken, in tegenstelling tot haar Nederlandse man Marcel, die toch de voorkeur geeft aan de Aziatische cuisine. Je kunt hier dus genieten van zowel westerse als Thaise en Indische gerechten. Dat geldt niet enkel voor de dinerkaart, ook de ontbijt- en lunchkaart bevatten smaakvolle gerechten van zowel de westerse als de Aziatische kant. Tevens kan je ook even binnenspringen voor een huisgemaakt taartje. Je zou er dus feitelijk gewoon de hele dag rond kunnen eten! Ondanks hun populariteit is, en blijft volgens de eigenaren, Block 62 een kleinschalig restaurant met een beperkt aantal plaatsen. De reden hierachter is simpel; kwaliteit gaat boven kwantiteit. Hier hechten ze veel waarde aan en dat is te merken als gast. Dagelijks wordt alles zelf bereid, waardoor al hun gerechten uiterst vers zijn, en dat proef je.

Prijswinnend Bed & Breakfast

Achterin de zaak bevindt zich het ‘shopgedeelte’, waar je lekkere home-made producten en Limburgse specialiteiten van Eyserhalte kunt kopen. De twee luxe kamers die de bed&breakfast formule tenslotte compleet maken bevinden zich boven in het prachtige pand. In de kamer waar Angèle vroeger als kind sliep, kun je nu op loopafstand van het sfeervolle centrum van Breda genieten van de uitstekende gastvrijheid in dit kleine paleis. Block 62 heeft dit jaar niet voor niets de prijs van ‘Beste bed+breakfast van Breda’ in ontvangst mogen nemen van Stappen Breda Magazine. De combinatie van een overnachting, ontbijt en gebruik van fietsen tijdens je verblijf, maakt dit de echt ideale uitvalsbasis voor een weekend in Breda.

Block 62 | Ginnekenweg 62 | Breda

Benieuwd naar alle hotspots in Breda en waar je ze kunt vinden? Check de Breda HOTSPOTMAP op Pinterest!

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER