Als ik ergens van hou, dan is het wel van nieuwe dingen ontdekken. Van het speuren naar hidden gems tot hippe adresjes: het is voor mij een sport. Voor ik een trip maak staat staat er dan ook standaard een avondje speurwerk op het programma: waar zitten de leuke eettentjes? Waar kan ik op vintageschattenjacht en waar vind ik de mooiste conceptstores?

Uiteraard was dit voor Madrid niet anders. Helaas moest ik me uit tijdgebrek beperken tot wat nachtelijk onderzoek op Pinterest, maar uiteindelijk bleek dit niet eens echt nodig te zijn: het bárst namelijk van de hotspots in Madrid!

OP ZOEK NAAR HOTSPOTS IN MADRID

Het begon uiteraard met de zoektocht naar een fijn hotel. Omdat deze trip vrij spontaan was, had dit onze prioriteit maar gelukkig bood hotel zoekmachine Trivago uitkomst. Superchill, want als je je wensen invult krijg je niet alleen een overzicht van de hotels te zien, maar zie je gelijk ook op welke website jouw favoriet het allergoedkoopst is!

Mijn oog viel al snel op hotel Praktik Metropol. Één blik op de foto’s was voldoende. Een perfecte locatie, prachtige lichte en stijlvol ingerichte kamers met hoge plafonds, en een lounge waar het eerder lijkt alsof je in een coole buurt in New York bent beland dan in het centrum van de hoofdstad van Spanje.

Gelukkig maakte het hotel de hoge verwachtingen meer dan waar en hebben we hier drie heerlijke nachten doorgebracht. Na een korte nacht en een dramatische vlucht bestond de ijdele hoop dat ze deze twee duidelijk vermoeide meisjes ook om 12 uur al wilden inchecken. Thank god konden we op een warm welkom rekenen. En alsof dat nog niet genoeg was bleek dat het hotel ook nog eens over een massive dakterras beschikt. Inclusief een belachelijk mooi uitzicht over de halve stad. Ik hoef denk ik niet uit te leggen waar ik mezelf nog even aan het werk heb gezet.

Hotel Praktik Metropol | Calle de la Montera, 47

Hotel Metropol madridHotel Metropol madridHotel Metropol madrid

Hotel Metropol madrid

HIP(STER) MALASAÑA

Ik steek mijn liefde voor Malasaña niet onder stoelen en banken, want dit is wat mij betreft al een hotspot an sich. Hier moet je zijn voor fijne boetiekjes, vintagezaakjes en de leukste eettentjes. Na een opfrisbeurt in het hotel was het dan ook hoog tijd om deze buurt te verkennen. Het zonnetje scheen en aangezien het in Nederland regende (doe me toch altijd weer goed) werd na een tocht door deze hippe wijk met een dolhof van smalle straatjes vol street art werd echt hoog tijd voor een terras. Tapas en wijn om 2 uur, who cares. In Mediterrane landen drinken ze altijd gewoon wijn bij de lunch, toch?

Het uitzicht op de rest van het terras, waar variërend van hysterische hipsters (van een ober met een vogeltje op z’n hoed en een gescheurde jeans zo strak als een legging keek men hier echt niet op) tot studenten en het slag gezellig-vrijdagmiddag-publiek zich in de zon neer stalden, de wijn en de zon stemde me uitermate tevreden. Scriptie? Wat was dat ook alweer? 

Ik moet bekennen dat we na deze eerste kennismaking elke dag toch stiekem steeds weer terugkwamen in Malasaña. Eten, drinken, dansen en winkelen: de concentratie van hotspots in Madrid ligt hier duidelijk buitengewoon hoog. Benieuwd?

DIT ZIJN MIJN FAVORIETE HOTSPOTS IN MALASANA

Bar Ojala Madrid

VAMOS A LA PLAYA BIJ OJALÁ

Op het hoekje van Calle de San Andrés en Cale Espírity Santo in, hoe kan het ook anders, Malasaña vind je twee van de leukste tentjes van Madrid.

Groot favoriet: Ojalá. Hoe carnavalesk dit uit een Hollandse mond ook mag klinken, het was een van de tofste tentjes dat ik in tijden ben tegengekomen. Afgezien van het mintgroene terrasmeubilair oogt Ojalá van buiten niet eens bijzonder spannend. Maar de rijen die voor het terras ontstaan zijn er niet voor niks. Na een bijzonder fotogenieke lunch van antipasto (zie photodiary!) kwam Josselyn met een grote grijns het restaurant uitgelopen: ‘Lies, je MOET echt even naar het toilet gaan. Het is overwhelming’. Rozig van de wijn was opstaan wel het laatste waar ik trek in had, maar mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd.

Al bij binnenkomst begreep ik waarom. Door het eveneens mintgroene interieur leek het net alsof ik een bar uit de jaren 50 binnenstapte – het type waar ze milkshakes serveren en de muziek uit een jukebox komt. En dan moet je de trap nog af. Ik had veel verwacht, maar geen.. strand? De wc bleek nog zo’n sensatie. Het duurde even voor ik de volledig met pop-art versierde muren en de luide Beatles muziek kon processen, maar ik moet zeggen: ik was impressed.

Terugkeren dan maar? ’s Avonds verzamelen hier de hippe Madrilenen zich voor een goede maaltijd of voor een lekkere cocktail. En ook wij kwamen na een iets minder leuk tentje hier toch weer terecht. En de volgende ochtend (nadat we op Instagram zagen hoe goddelijk de smoothies erbij stonden) voor het ontbijt wéér. Noem me eenkennig, maar na een ontbijt/lunch/diner bij Ojalá hoef je niks anders meer.

Ojala | Calle de San Andrés, 1

Bar Ojala MadridBar Ojala Madrid

Bar Ojala Madrid

COCKTAIL TIME BIJ VACACIONES

Schuin tegenover Ojalá vind je het tweede pareltje van dit plein. Op cocktail slash burgerbar Vacaciones was ik online al gestuit. ‘Dé plek voor een goede burger en gin-tonic’, zo luidde het bijschrift op mijn Madrid Pinterest board. Nu vraag ik me af waar die hysterie voor gin-tonic vandaan kwam, maar in Madrid werd je in iedere zelfrespecterende bar doodgegooid met dit drankje.

Ondanks dat ik absoluut niet vies ben van een gin-tonic had ik mijn zinnen op een Daiquiri de fresa gezet. Stond allesbehalve verkeerd deze het decor van deze kleurrijke bar. En ik moet het ze nageven: de combinatie van het tropische en vrolijke interieur en de heerlijke cocktail maakte dat ik me echt even op vakantie aan een Spaanse playa waande. Daar zijn ze wel goed in, daar op dat pleintje.

Vacaciones | Calle Espíritu Santo, 15

bar Vacaciones Malasana Madridbar Vacaciones Malasana Madrid

URBAN GRILL CALLE 30

De laatste avond had ik ineens onwijs veel zin in vlees. Een lekker stuk vlees te lijf gaan leek me nou echt een heerlijk vooruitzicht. Urban Grill Calle 30 kwam dan ook als geroepen. Aan de overkant van dit restaurant leek er een soort illegaal feestje aan de gang te zijn (gekke Madrilenen) en omdat het restaurant vrij donker oogt viel het niet direct op. Urban is de juiste benaming voor het beduidend lichtere interieur. Wanden beschilderd alsof je buiten op het terras zit aangevuld met industriële elementen voor een instant-urban gevoel.

Ook het eten bleek een hit: ik hoefde maar naar de tafel naast me te kijken en ik wist wat ik ging bestellen. Een Argentijnse steak. Een huge, mals exemplaar die we gemakkelijk hadden kunnen delen maar wat we in ons enthousiasme uiteraard niet hebben gedaan. Ik had bijna spijt dat we vooraf nog (overigens erg smakelijke) gamba’s hadden besteld, want afgezien van het feit dat ik vlees weggooien onzin vind, droomde ik later die avond alweer van dat laatste stukje vlees. Ik ga in ieder geval gráág nog een keer terug voor een herkansing!

Calle 30 | Calle Pez 30

urban grill calle 30 madridurban grill calle 30 madridurban grill calle 30 madrid

Dit waren mijn favoriete hotspots in Madrid! Ik hoop dat je m’n Madrid verhalen nog niet beu bent (nee toch?) want er volgen er binnenkort nóg meer!

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST |TWITTER | YOUTUBE