Ik had het laatst al over de ongewone citytrips die ik in 2015 wil maken. Goed. Die steden moeten dus nog even wachten, want ik moest óók al heel lang naar Madrid. En what can I say, ik hou van spontane plannen. Dus toen mijn reispartner in crime en ik goedkope tickets naar Madrid vonden, kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. Hallo, ik ben Spaans aan het leren (weet je nog?) dus het is eigenlijk essentieel voor mijn leerproces. Dat Spaans leren is door de drukte na het behalen van al m’n tentamens namelijk wel un poco ingekakt. Babbelen met mijn Peruviaanse taalmaatje blijkt toch toch wat soepeler in het Engels te gaan en mijn mooie post-its vielen er op een gegeven moment van alle kanten af.  Heel veel verder dan een enthousiaste dos cervezas por favor toen ik tijdens carnaval in mn Mexicaanse mariachi kostuum door de stad banjerde ben ik de afgelopen weken dus even niet gekomen.

Ik ben wel gelijk weer m’n eigen adviezen gaan opvolgen, dus het voorheen trotse uiltje op mijn geliefde Spaanse oefenapp kijkt inmiddels al iets minder bleu. Ook de zoektocht naar een lekker hotel is al in volle gang; nu nog fijne adresjes! Toen ik met mijn vriendinnetje (/Madrid partner in crime) Josselyn vorig jaar naar Berlijn ging had ik een heel waslijst. Ik zal niet liegen: veel hebben we er niet gehaald – dat we uiteindelijk tot zonsopgang in de meeste gekke clubs rondliepen had daar wellicht iets mee te maken. Maar dat gaan we nu dus mooi anders doen.

Aangezien we maandag al vliegen (en ik tussendoor nog jarig ben/aan mijn scriptie moet/werk/leven) is er niet heel veel tijd om te speuren, maar ik kan niet wachten. Ik zie mezelf al helemaal gewapend met mijn nieuwe whatsoevermijnverjaardagscadeauwordt door de Madrilaanse calles flaneren. En in vloeiend Spaans echte cervezas bestellen natuurlijk!

Weet jij nog leuke adresjes in Madrid? Ik hoor graag je tips!

Josselyn en Liselore Berlijn

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER