Laatst werd ik door Carolien van Alcana on the road en Eva van Omnitraveler.nl genomineerd voor de Travel Tag Top 5. Nu ben ik niet vies van lijstjes (love them!) en omdat ik op mijn artikel waarin ik de vragen die bij de Liebster blog award hoorde invulde leuke reactie kreeg, besloot ik dit weer te doen. Invullen dus!

  • DE FIJNSTE ACCOMMODATIE

Tough one. Ik heb eigenlijk geen specifieke voorkeur wanneer het op accommodaties aankomt. Ik ben er in ieder geval wél achter dat hostels niet helemaal mijn ding zijn. Toen ik in Malta aankwam en tijdens mijn eerste paar dagen een kamer met wildvreemde en lawaaierige jongens moest delen, kwam ik er al snel achter dat dit niet mijn ding is. Misschien pech, maar ik prefereer iets meer privacy.

Twee van mijn recente favorieten zijn Newozone resort op Koh Lanta (Thailand) en het Praktik Metropol hotel in Madrid. Newozone bezocht ik afgelopen december met mijn vriendje: een kleinschalig resort met hele fijne houten bungalows. Allemaal pal aan het strand gelegen. Het voelde echt alsof we in het paradijs waren aangekomen en onze dagen hier vormden het perfecte begin van onze reis door Thailand.

Het Praktik Metropol hotel bezocht ik in maart toen ik met een vriendinnetje een paar dagen naar Madrid besloot te gaan. We waren erg moe na een korte nacht en waren dolblij met onze comfortabele kamer midden in het centrum. Helemaal toen we het dakterras ontdekten wat uitzicht over de halve stad bood. Absoluut een aanrader!

NewOzone Koh Lanta

  • DE MEEST VERRASSENDE STAD

Ik heb hier echt goed over na moeten denken. Of het echt de meest verrassende stad is weet ik niet, maar ik was erg positief verrast door Madrid en het staat nog vers in m’n geheugen. Tuurlijk wist ik dat ik Madrid leuk zou vinden, maar het was niet de stad die altijd bovenaan mijn verlanglijstje stond. Toch is dit oprecht een stad die ik ’s zomers dolgraag nog eens zou willen bezoeken en ervaren. Terwijl ik door de straten liep realiseerde ik dat ik hier prima zou kunnen wonen en leven. Nu geldt dit ook absoluut voor Parijs (Oh, Paris!), maar mijn verwachtingen van die stad was altijd veel hoger.

Ik hóu van de Zuid-Europese sfeer, de manier van leven en oh het feit dat het leven hier echt op de buiten op de straten afspeelt. Ik heb het idee dat ik nog zoveel mooie Europese steden moet ontdekken, maar Madrid heeft zich heel snel tot één van mijn favorieten ontpopt – iets wat ik eigenlijk niet had verwacht.

Liselore Madrid

  • DE MOOISTE KUSTLIJN

Absoluut die van Koh Mook in Thailand. Ondanks een dramatische (doch bijzonder lachwekkende) kanotocht en een mogelijk nóg dramatischere nacht was ik onwijs onder de indruk van dit eilandje. Iets met ‘op een onbewoond eiland’ zingen op een door bush bush omgeven strand en een spectaculaire zeegrot. Bedenk hier nog een bijzonder relaxed en parelwit strand met wat relaxte Bob Marley muziek bij en je hebt het paradijs gevonden.

Overigens moet ik zeggen dat het Koh Mook de eerste plek eigenlijk met de Blue Lagoon in Malta deelt. Maar aangezien ik daar donderdag ga neerploffen (hoor je m’n evil laugh?) en ik deze keer wél een camera meeneem kom ik daar nog op terug. Trust me.

Koh Mook, Thailand

  • ONVERWACHT PARELTJE

Als er een plaatsje is die mij ontzettend verrast heeft, dan is het wel Lourmarin. Ik bezocht dit kunstenaarsdorpje drie jaar geleden met mijn moeder. We zijn allebei dol op Frankrijk en gingen dat jaar met z’n tweeën naar de Provence om wijn te drinken, van de zon én van het Franse leven te genieten. Hoewel we vlakbij Lourmarin verbleven, moet ik bekennen dat we het dorpje door mooie steden in de omgeving zoals Avignon en Aix-en-Provence bijna over het hoofd hadden gezien.

Bij toeval kwamen we toch in het dorpje terecht en raakten op slag verliefd. Het dorpje waar wij zo vaak langs waren gereden bleek een pareltje te zijn vol met de mooiste straatjes vol beeldige boetiekjes, pleintjes waar het hart van de gemiddelde Francofiel sneller van gaat kloppen en restaurants waar de Fransen zich van hun beste kant laten zien. Vanuit de verte hadden we het kasteel wel gezien, maar dat dit renaissance exemplaar zo indrukwekkend bleek te zijn hadden we niet verwacht.

 lourmarin frankrijk

  • DE GAAFSTE DIEREN

I’ve said it once, I’ve said it twice: I love dogs. Ik benijd de meisjes op Youtube die huilend van geluk verrast worden met een puppenkind. Ik kan niet wachten tot het mijn beurt is. Ik vermoed dat dit een soort vervanging is voor eventuele rammelende eierstokken. Een puppy is wat mij betreft voor de onrustige twintiger de perfect replacement voor een baby.

Over babies wil ik het verder helemaal niet meer hebben (ik heb een heel mooi babynichtje – voorlopig genoeg), wel over mijn ervaring op Koh Lipe: een paradijselijk eilandje vól met honden. Een echte aanrader wanneer je puppy-eierstokken er op los rammelen, maar jouw bestaan als reiziger/onrustige twintiger nog éven geen eigen hond toestaat.dog koh lipe