Time to pop that champagne: mijn blog is vandaag officieel één jaar! Onvoorstelbaar dat het nog maar een jaar geleden dat ik na lang twijfelen tóch mijn eerste blogpost online zette. Ik had nooit verwacht dat ik daar nu zo blij mee zou zijn. Hoewel ik al jaren met het idee rondliep en zelf heel veel blogs volgde, vond ik het idee dat ik mijn eigen verhalen op het internet zou zetten eerlijk gezegd altijd een beetje eng. Behoorlijk eng. Na mijn stage bij een PR bureau ging de knop toch om. Waarom wél werd waarom niet. Ik besloot me eraan te wagen. Met een creatief hoofd vol ideeën valt er tenslotte genoeg te vertellen.

PERSOONLIJKER IS LEUKER

Waar ik in het begin eigenlijk het liefste anoniem wilde blijven (want: straks zouden mensen me nog herkennen, quelle horreur!) is GRAB YOUR BAGS steeds persoonlijker geworden. In de eerste instantie wisten zelfs bekenden niet dat ik het meisje achter de blog was, maar beetje bij beetje werd het steeds meer mijn eigen domein. Minder algemene tips, meer ervaringen en verhalen met een persoonlijke noot. En hoe meer ik mezelf bloot gaf, hoe leuker de ervaring en de reacties die ik kreeg. Waar was ik al die tijd in vredesnaam zo bang voor geweest?

Ik heb zoveel geleerd en mogen meemaken. Verbeterde mijn fotografie- en schrijfskills en ontdekte de wonderlijke wereld van het video maken. Zag in hoe leuk social media eigenlijk kan zijn en hoeveel het voor je kan betekenen. Mijn leven is dit jaar (ook dankzij mijn afstuderen natuurlijk) behoorlijk veranderd en m’n blog heeft daar zeker een rol in gespeeld. Een uit de hand gelopen hobby, maar wel een hele handige. Een die er mede voor zorgde dat ik deze zomer maar liefst zeven keer op reis kon gaan en vele deuren voor mij openden. Me zoveel leuke en zinvolle reacties en zelfs toffe opdrachten opleverde. Het internet kan soms zo gemeen en vervelend zijn, maar ik heb er hier gelukkig weinig van gemerkt. Elk stukje waardering maakt me blij. Ik voel me verwend bij alles wat ik mee mag maken, maar ben eigenlijk ook gewoon best een beetje trots. Bedankt hiervoor!

Aangezien ik binnenkort aan een fulltime baan begin, zal hier ongetwijfeld het nodige veranderen. Met een regelmatiger leven hoop ik ook regelmatiger te bloggen, maar tegelijkertijd heb ik zin om lekker te gaan experimenteren zonder regels. Hoe het er uit gaat zien weet ik nog niet, maar één ding is zeker. Ik ben hier voorlopig nog niet klaar mee!

mijn blog is vandaag één jaar