travel appsOok ik behoor tot de categorie mensen wiens telefoon vrijwel chronisch aan haar hand vastgeroest zit. Afgezien van een eenmalige telefoon rehab (toch een hele week ) moet ik toegeven dat ik m’n telefoon normaal eigenlijk nooit thuis laat. Best vreemd, want ik vond het eigenlijk best fijn. Nu moet ik wel bekennen dat een telefoon mijn week op een festival in Hongarije het sowieso niet overleefd had en dus aan allesbehalve thuis dacht, maar toch.

Ontwenningsverschijnselen in het buitenland zijn me normaliter dan ook niet vreemd. Google is my best friend want ik moet altijd wel even wat opzoeken of nalezen . Hoe je Google Maps in het buitenland offline kunt gebruiken had ik dus allang ontdekt (je leest het hier) en dat mijn telefoon regelmatig moet worden opgeschoond door mijn overvloed aan apps is misschien ook niet erg verrassend. Gelukkig kun je foto’s op je computer zetten en bestaat er zoiets als Spotify, want mijn apps zijn me heilig en het liefst verwijder ik ze helemaal niet. Mijn favoriete travel apps? Dat zijn deze: (gelukkig zijn ze multifunctioneel!)

1.  Wi-Fi finder – free
Gelukkig kun je tegenwoordig op veel plekken op het internet van een restaurant of café glippen als je geen internet hebt. Deze app laat je zien welke gratis en betaalde WiFi hotspots er in de buurt zijn. Bovendien kun je het kaartje opslaan, waardoor je niet elke keer online hoeft te zoeken waar de hotspots zich bevinden.

2. Camera + – €0,89
Toch wel een van de beste camera apps voor de Iphone. Je hebt veel instellingen en filtermogelijkheden waardoor je ook wanneer je zonder camera weg bent mooie foto’s kunt maken. Fijn is ook dat je foto’s niet gelijk in je filmrol worden opgeslagen, maar dat ze in de app staan zodat je zelf kunt
kiezen en je niet 100 x dezelfde foto in je filmrol hebt staan.

3. ATM Hunter – free
Ik kan eigenlijk sowieso niet zonder deze app, want pinautomaten lijken bij mij altijd onvindbaar wanneer ik er een nodig heb. Het zijn overigens wel MasterCard automaten, dus of je er overal in het buitenland mee kunt pinnen is dus niet zeker. Wel kun je in je directe omgeving scannen of vooraf een locatie zoeken.

4. MetrO – free
Een metro app is in stad in het buitenland in mijn optiek absoluut essentieel. Vooral wanneer deze apps ook offline te gebruiken zijn, zoals MetrO; een app die je in een groot aantal steden op weg kan helpen. Helaas heeft deze geen kaart, wel geeft het net zoals 9292ov een soort routebeschrijving.

5. PackPoint – free
Deze ken ik nog niet zo lang, maar vind ik nu al top. Als je je bestemming, reisdata en activiteiten invoert, creëert deze app op basis van de lokale voorspellingen een paklijst voor je.

apps

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST