Zoals je misschien al hebt gelezen ga ik eind dit jaar op reis. Lekker overwinteren in een tropisch oord. Hoe het er allemaal precies uit gaat zien weet ik nog niet (daarover snel meer!), maar de voorbereidingen zijn in ieder geval in volle gang.

Even geen geld voor nieuwe kleding dus (au) en flink sparen zodat ik zoveel mogelijk dingen van mijn verlanglijstje kan afstrepen voordat ik op pad ga. Die drone van €1000 gaat ‘m vermoedelijk niet worden (a girl’s gotta dream), maar een van de dingen die ik echt nodig had was een dagrugzak. En, lucky me, van Duifhuizen tassen & koffers mocht ik een dagrugzak uitzoeken om te reviewen. Die kan ik in ieder geval van m’n lijstje afstrepen.

DE PERFECTE DAGRUGZAK?

Nu sjouw ik in het dagelijks leven al met een tas waar de gemiddelde backpacker een maand uit kan leven (in mijn jeugd iets te vaak naar Mary Poppins gekeken), dus dat mijn dagrugzak een flinke inhoud moest hebben stond in ieder geval vast. En als we dan toch bezig zijn, dan moet ‘ie er natuurlijk ook nog een beetje leuk uit zien. Als het even kan.

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de damesuitvoering van The North Face Borealis. Een mooi, ruim exemplaar waarbij rekening is gehouden met de vormen van het vrouwelijke lichaam. Met 25 liter meer dan genoeg ruimte voor al mijn rommel én met superveel handige ritsen en vakken. Die ik binnen no-time ga volstouw natuurlijk. De hemel voor een georganiseerde chaoot.

Ook erg belangrijk: de ingebouwde sleeve voor m’n laptop. Aangezien ik mijn laptop én twee camera’s + lenzen ga meezeulen (ik zei toch dat ik ging werken aan het strand), wil ik deze bovendien het liefst los van de rest van mijn spullen bewaren. Lekker overzichtelijk en zo hoef ik me geen zorgen te maken wat ik verder in m’n tas gooi.

HOE DAT ZIT?

Hoewel ‘ie eigenlijk bedoeld is voor mijn avonturen in verre oorden, moet ik bekennen dat het daar vermoedelijk niet bij gaat blijven. Vanwege het ventilerende rugpaneel is de kans op een plakrug met de Borealis bovendien minimaal. Perfect voor in de jungle, maar óók voor een gehaaste fietstocht door de stad. Ik voel me net weer een student, begrijp ineens waarom zij allemaal met zo’n praktische rugzak rondlopen. Waarom martel ik mezelf al zo lang met mooie, maar onhandige leren tassen? Het is hiermee net of je niks op je rug draagt!

En had ik al verteld dat ‘ie gouden details had?

dagrugzak daypack rugzak the north face duifhuizen
dagrugzak daypack rugzak the north face duifhuizen 2 kopie

 

Follow