Ook ik zat afgelopen week met een knoop in mijn maag. 13/11: het 9/11 van Europa. Mijn lievelingsstad Parijs in tranen, bommen in Beiroet en dreigementen die heel Europa in z’n ban houden.. In de eerste instantie had ik even geen zin om vrolijk te doen, om te doen alsof er niks aan de hand is. Inmiddels is er al zoveel gezegd en geschreven: sommige reacties mooi en inspirerend, anderen reageren ondoordacht en zonder nuance. Liever richt ik me op de positieve dingen, probeer me niet teveel te laten leiden door de ellende en door wat er door sommige mensen wordt geschreven. November was namelijk ook leuk en daar heb ik het véél liever over.

EEN NIEUW HORLOGE OM MIJN POLS

Allereerst: mijn prachtige nieuwe klokje. Je hoeft geen ekster te zijn om daar blij van te worden, toch? Een horloge stond al tijden hoog op mijn verlanglijstje, maar het perfecte exemplaar was ik nog niet tegengekomen. Tot ik laatst een bijzonder getimed (lees: vlak voordat ik mijzelf op een onnodige h&m bestelling wilde trakteren) mailtje van Horloge.nl ontving. Of ik een horloge wilde uitzoeken. Je begrijpt: ik waande me als een kind in de digitale snoepwinkel. Vaak vind ik webshops onoverzichtelijk en is het moeilijk om iets te vinden als je geen specifiek product in je hoofd hebt en ‘gewoon iets moois’ wilt. Met behulp van de ‘horlogezoeker’ had ik echter al snel een selectie te pakken en zo stond de volgende dag de postbode voor de deur. Die beste man weet mij ook altijd weer vrolijk te maken.

Mijn keuze was gevallen op een Prisma horloge. Een strak, minimalistisch klokje met een grote wijzerplaat van Nederland’s oudste horlogemerk. Het duurde even, maar nu kan ik het perfecte exemplaar toch eindelijk van mijn verlanglijstje afstrepen. Nu nog die streepjestrui, die perfecte zwarte, leren tas, de laarsjes…

prisma horloge horloge.nlprisma horloge horloge.nl

BLOGGEN ZONDER NUMMERTJES

‘Hoeveel lezers heb je per maand?’ ‘Wat is je bereik?’  Als blogger krijg je deze vraag om de haverklap naar je hoofd geslingerd. Van pr bureaus, bedrijven die met je willen samenwerken of gewoon uit interesse.

Ik heb even geen zin meer om me er druk over te maken. Begrijp me niet verkeerd: natuurlijk vind ik het superleuk als mensen mijn blog waarderen en ik steeds meer lezers krijg, maar dat moet geen motivatie zijn. Daarom besloot ik om mijn statistieken de hele maand november te negeren. Gewoon, om te zien of dat me bevalt. So far, so good!

EINDELIJK WEER EEN CAMERA

Dikke pech: toen ik eind september in het vliegtuig naar Egypte zat deed mijn camera ineens heel raar. Foto’s maken had weinig zin en dus snelde ik me bij terugkomst naar de camerawinkel. Inmiddels ligt hij al bijna 2 maanden (!) bij de reparatie (en dan te bedenken dat ik hem braaf had laten verzekeren..), maar gelukkig heb ik inmiddels een leencamera gekregen. Niet ideaal, maar ik ben allang blij dat ik weer kan fotograferen! Mijn extreem schattige nichtje Jasmine bijvoorbeeld <3

jasmine november pleasures

LEUKE OPDRACHTEN

De laatste tijd heb ik steeds meer leuke opdrachten buiten mijn blog om en daar word ik bijzonder vrolijk van. Mensen zijn geïnteresseerd in mijn video’s, ik schrijf artikelen en gelukkig kan ik inmiddels ook weer lekker fotograferen. Hoe tof is het om daar je geld mee te verdienen?

Zo ben ik sinds kort een van de guest writers van MeetJune, een nieuwe travel community die locals en reizigers die op zoek zijn naar de zogeheten ‘local experience’ aan elkaar koppelt. Dit kan zijn door bij iemand thuis te eten, door met ze op pad te gaan of door bij een lokale host te overnachten. Een superleuk concept, dus ik was gelijk enthousiast toen ik werd gevraagd als om als guest writer tips over Amsterdam te geven!

EEN LANG WEEKEND GENIETEN IN ZUID-FRANKRIJK

Last but not least: morgenochtend vertrek ik voor een lang weekend naar Zuid-Frankrijk! Iedereen die mij kent weet hoe dol ik op Frankrijk ben. Op het Franse leven, het eten en de wijn. Afgelopen zomer ondervond ik al hoe heerlijk het leven in de Champagnestreek was, en nu ga ik op uitnodiging van het Franse Verkeersbureau voor een wijnreis naar Midi-Pyrénées.

Na de gebeurtenissen van afgelopen week twijfelde ik nog even of de timing wel goed was, maar daar ben ik inmiddels helemaal op teruggekomen. Het beste wat we op dit moment kunnen doen is genieten van het leven. Ons niet gek laten maken en al helemaal niet door elkaar op te jutten, want dat is wat ‘ze’ tenslotte willen. Ik ga in elk geval heel erg genieten van al het moois dat het land en vooral deze regio te bieden heeft. Oh, en van de wijn natuurlijk. Vive la France!

Uiteraard ben ik weer live te volgen op Snapchat: @grabyourbagsnl