Het is maar goed dat ik over twee dagen naar Frankrijk ga, want dit deprimerende weer maakt het terugverlangen naar Barcelona alleen maar groter. Vorige week zat ik drie dagen in Barcelona en het contrast met nu had niet groter kunnen zijn. Als je m’n travel movie hebt gezien, begrijp je waarschijnlijk wel waarom. Palmbomen, de warme zon, prachtige parken en indrukwekkende gebouwen en de hele sfeer die zo typerend is aan een Zuid-Europese stad. Een Catalaanse stad. Want ook het verschil tussen Barcelona en Madrid vond ik toch wel heel groot.

RELAXED OP REIS

Mijn reis begon al goed op Schiphol, waar ik een kijkje nam in de Privium lounge. Ik reis tegenwoordig niet meer zonder laptop en probeer mijn tijd vaak nuttig te besteden door nog wat te werken of een blog te schrijven en deze lounge leent zich hier perfect voor. Leden van de Privium Clublounge kunnen hier voor vertrek nog even ontspannen of van het heerlijke buffet genieten. Plus: je hoeft niet meer in de rij te staan voor de controle. Heel relaxed om eens op die manier een reis te beginnen – daar kan ik wel aan wennen!

RONDSTRUINEN EN OP HET STRAND HANGEN

Wie mij op Instagram of op Snapchat (@grabyourbagsnl) volgt heeft waarschijnlijk al een flink aantal foto’s voorbij zien komen. Aangezien ik twee van de drie dagen in m’n eentje op pad ging, kon ik m’n eigen plan trekken en heb ik veel gezien. Grappig, want hoewel ik al twee keer in Barcelona ben geweest herkende ik serieus niks. Helemaal niks! Alleen de Sagrada Familia, waar ik tussen hordes andere toeristen ook enthousiast een selfie nam, herkende ik nog. Nu moet ik wel zeggen dat ik bewust de highlights heb vermeden. In plaats van naar het Parc Guell, koos ik ervoor om naar het minder bekende Parc de la Ciutadella te gaan en zocht ik naar hotspots buiten de populairste wijken  van de stad.

FAVORIET IN BARCELONA: EL RAVAL

Al snel kwam ik erachter dat el Raval, een wijk in het centrum, voor mij het Malasaña (Madrid) van Barcelona is. Meestal weet ik al dat het goed is wanneer een wijk bekend staat om zijn street art en rauwe karakter en zo belandde ik al snel in Raval. Zo dubbel, een half uur voor ik naar het vliegveld moest kwamen we op een plein in Raval ineens op een pre party van het festival Sonar terecht. Het begon die dag erna en ik wil hier al jaren heen, dus ik baalde flink dat ik uitgerekend op dat moment middenin zo’n vet feest terecht kwam.

Een klein luxeprobleem dus. Nu ik terug ben ga ik mijn best doen om zo snel mogelijk een city guide van de stad te creëren, want ik barst van de inspiratie en het fotomateriaal. Van food markets tot dakterrassen en beachbars: ik heb zóveel leuke hotspots gevonden. Echt fijn dat ik klaar ben met studeren. Nu kan ik lekker veel tijd in mijn blog steken!

Ben jij al eens in Barcelona geweest? Wat is jouw favoriete plek in deze stad?

Photo diary Barcelona