Moe maar voldaan kwam ik gisterenavond thuis van mijn stedentrip Berlijn. Samen met een vriendinnetje was ik voor het TravelBird stedentrip label drie dagen lang on the hunt naar de leukste plekjes van de stad. Ik ontdekte een hele andere kant van Berlijn, een kant waar ik tijdens mijn vorige bezoek niet aan toegekomen was. Het nachtleven vond ik al fantastisch, maar inmiddels ben ik minstens net zo gek op de rest van de stad.

STEDENTRIP BERLIJN: ONVERWACHTS INDRUKWEKKEND

Bijzonder vond ik het beroemde Holocaustmonument, een plek waar ik graag even bij wilde stilstaan. Als kind vertelde mijn opa mij altijd verhalen over de oorlog, zijn familie en zijn leven in Berlijn voordat hij naar Nederland was gevlucht. Natuurlijk zijn er heel veel plekken om bij stil te staan bij de Holocaust, maar dit monument heeft toch veel indruk op mij gemaakt. Iets wat ik niet direct had verwacht.

ALSOF ALLES MOGELIJK IS EN KAN

Heerlijk vond ik de sfeer in de stad – ontspannen, tolerant en alsof alles mogelijk is en kan. De creativiteit spat er werkelijk aan alle kanten vanaf. Van de prachtige street art, kleurrijke mensen en verborgen clubs die meer weghebben van een festival terrein tot met lichtjes behangen restaurantjes aan de waterkant. Een rauwe stad die door al haar kleuren toch vrolijk en buitengewoon uitnodigend oogt.

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te zien en te ervaren: van de  culture highlights tot de minder bekende hotspots en verborgen pareltjes. Hangen in de Lustgarten, winkels afstruinen in Prenzlauer Berg, Duits bier drinken in het Görlitzerpark of juist gin-tonics in een hippe tent aan de Spree. The Berlin experience – misschien dat ik volgend jaar nog eens ga.

photo diary stedentrip berlijn

stedentrip Berlijn