In april was eindelijk zo ver: na lang wachten reisde ik eindelijk af naar Midden-Amerika. Maar waarom Nicaragua? Waar ik al maanden stond te trappelen, leken veel mensen die ik over mijn reisplannen vertelde geen idee te hebben wat ze van dit land moesten verwachten.

“NICARAGUA.. WAAR LIGT DAT OOK ALWEER?”

Onbegrijpelijk eigenlijk dat deze bestemming zo onbekend is gebleven, want het land heeft zoveel te bieden. Dus zoek je nog een ongerepte, tropische bestemming om op avontuur te gaan? Ik geef je 9 redenen waarom Nicaragua een hele goed keuze is!

 1. Het land van vulkanen en meren

  Nicaragua wordt ook wel het land van de vulkanen en meren genoemd – en niet zonder reden. Het land telt maar liefst 19 vulkanen, waarvan je een groot aantal kunt beklimmen. In het vliegtuig spotte ik de eerste al, gewoon uit het raam. Het zou niet de laatste zijn!

 2. Je kunt er vulkaan boarden

  Toen ik voor het eerst over vulkaan boarden hoorde, wist ik wat me te doen stond. Met maximaal 100km per uur van een actieve vulkaan afsjeezen, dat móest ik proberen. En laat Nicaragua nou de enige plek ter wereld zijn waar je dit kunt ervaren..
  nicaragua-bucketlist-vulcanoboarden-leon

 3. Isla de Ometepe

  Alsof het niet cool genoeg is dat dit eiland gevormd wordt door twee vulkanen, is Isla de Ometepe ook nog eens gelegen ten midden van een gigantisch meer. Een ontspannen, ongerepte plek waar je omgeven wordt door bijzondere dieren en planten. Gewekt worden door het geluid van brulapen? Check! Vulkanen beklimmen? Check! Kaaimannen spotten? Check check check!

 4. Corn Islands

  Deze eilandgroep ligt aan de oostkust van Nicaragua, in het Caribisch gebied. In tegenstelling tot veel andere Caribische eilanden zijn Big Corn Island en het idyllische Little Corn Island nog niet ontdekt door de massa. Hoe je je dit moet voorstellen? Wapperende palmbomen (altijd goed), hagelwitte stranden (lievelings), kleinschalige accommodaties aan het strand en een súperrelaxte sfeer zoals je die van een Caribisch eiland zou verwachten. Paradise is calling!

 5. Goedkoop reizen

  Nog zoiets fijns aan Nicaragua: reizen is hier onwijs goed betaalbaar. Zeker als je het vergelijkt met buurman Costa Rica, kun je hier voor nop als een kóning leven.

 6. Surfen in relaxed San Juan del Sur

  San Juan del Sur is dé plek aan de Pacifische oostkust van Nicaragua om te (leren) surfen. Het is ‘de meest toeristische plek’ van het hele land, maar die haakjes staan er niet voor niets. Waar ik bij erg toeristische plekken normaal gesproken de kriebels krijg, gaat dit bij San Juan del Sur absoluut niet op. De relaxte vibe die er hangt, het levendige nachtleven en de prachtige zonsondergang zorgen ervoor dat je hier (ook als je niet gaat surfen) absoluut heen wilt.

 7. Prachtige, historische steden

  Granada wordt de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd, met haar kleurrijke huisjes, koloniale gebouwen, prachtige gevels en kathedralen. Bijna net zo mooi en minstens zo gezellig is studentenstad Léon, onder andere bekend vanwege haar beeldige spierwitte kathedraal.

 8. De veelzijdige natuur

  De westkust met de woeste golven van de Pacifische Oceaan, de oostkust met diens hagelwitte Caribische stranden en koraalriffen, een gigantisch zoetwatermeer, vulkanische landschappen, tropische regenwoud, koffieplantages.. Need I say more?

 9. Het veiligste land van Midden-Amerika

  Reizen in Midden-Amerika gevaarlijk? Echt niet iets wat je in je eentje moet doen? Dat valt allemaal reuze mee hoor. Zeker in Nicaragua, waar je ook in je eentje prima kunt rondreizen. Zo lang je hoofdstad Managua vermijdt en (net als thuis!) je gezonde verstand gebruikt, zul je weinig onveilige situaties tegenkomen. Jouw zorgen zullen bestaan uit waar je de lekkerste quesedilla en rum kunt scoren of waar je morgen heen moet gaan.

Ben jij al om? ;)