MoroccoA travel dream coming true, want morgen ga ik naar Marokko! Afgelopen week las ik deze mooie quote en hij dekt voor mij op dit moment volledig de lading. Een utopia voor liefhebbers van mooie deuren en kozijnen, de kleurrijke souks en street art en prachtige architectuur. Een land dat zo vol kleuren zit is toch gewoon een soort porno voor ieder mens dat een beetje van fotograferen houdt? En wat dacht je van de heerlijke keuken, de natuur en niet te vergeten de woestijn met Aladdin duinen waar ik al zo lang naar terug verlang? Wie mij op social media volgt heeft mijn enthousiasme ongetwijfeld opgemerkt: ik kan niet meer wachten.

GEEN HUIS? OP NAAR MAROKKO!

Ik voel me inmiddels best verwend dat ik zo kort na mijn trip naar de Champagnestreek alweer op pad ga. Hoewel ik barst van de inspiratie en nog een heleboel over deze fijne trip én niet te vergeten mijn uitstapje naar Barcelona te vertellen heb, ben ik er nog niet aan toe gekomen. Ik ben waarschijnlijk niet de enige waarbij de hittegolf voor een significante afname in productiviteit zorgde. Maar aangezien ik vorige week maandag de deur van mijn huisje in Breda voor de laatste keer achter me dicht deed en we nog een paar weken op een woning in Amsterdam moeten wachten, leek dit het perfecte moment om gebruik te maken van het feit dat we nu geen huur hoeven te betalen en op reis kunnen. En dus ga ik met mijn vriendje negen dagen door Marokko rondrijden.

WHERE TO GO & WHAT TO DO

Uiteraard is mijn verlanglijstje weer veel te lang. Zie maar eens een keuze te maken tussen de tuinen van Yves Saint Laurent in Marrakesh, koningsstad Fez, het pittoreske surfersparadijs Essaouira, de Ouzoud waterval en de oases in het Atlas gebergte. De blauwe huizen in Chefchaouen, de smalle kloof Todra Gorges, de enorme Hassan II moskee in Casablanca, de Game of Thrones sets in Aït Ben Haddou en Ouarzazata oh, en natuurlijk de zandduinen bij Merzouga. Want dat sandboarden in de woestijn, dat moet ik sowieso van mijn travel bucket list afstrepen. Hou je het nog bij?

PLAN DE CAMPAGNE

Gelukkig heb ik carte blanche gekregen en vindt mijn vriendje (nadat ik hem plechtig heb beloofd dat we niet hele dagen in de brandende zon gaan rondbanjeren en hij ons in een auto met functionerende airco mag rondrijden) alles best. Het huidige plan is om de route Marrakesh – Aït Ben Haddou – Ouarzazata –  Todra Gorges – Merzouga – Fez – Chefchaouen – Tetouan – Casablanca te doen, maar ik vind het eerlijk gezegd best moeilijk! Omdat we in Marrakesh aankomen en uiteindelijk vanaf Casablanca weer naar Nederland vliegen, staat de teller nu als het goed is op 1700km. Niet mis, maar dan halen we er wel het maximale uit. Ik weet in ieder geval zeker dat ik terug kom met een volle camera!

Ben jij al een keer in Marokko geweest? Wat mag ik volgens jou niet overslaan?

yves saint laurent garden morocco