South Pigalle, ook wel SoPi,  in Parijs is genoemd naar het bekende SoHo in New York en een oude hoerenbuurt in het 9e arrondissement van de stad. Daar waar de dames van lichte zeden vroeger hun kunsten vertoonden, lopen nu de zogenaamde bobo’s (bourgeois bohemians aka tout hip Paris) rond. Veel mensen slaan SoPi over tijdens hun tocht naar Montmartre of rennen linea recta naar le Marais, en missen hierdoor een hele hoop. SoPi is namelijk een stuk origineler en op dit moment absoluut de buurt waar alles gebeurt.

HIPPE CONCEPTSTORES EN KNUSSE EETTENTJES

De beste boetiekjes en conceptstores, zoals bijvoorbeeld Sept Cinq, schieten als paddenstoelen uit de grond in de winkelstraat rue Clauzel. Gegeten en gedronken wordt er in de knus ogende barretjes en eetcafés, waarvan Marlette een van de beste tentjes voor een petit-dejeuner of een lunch is. De zussen die Marlette runnen begonnen eens met het verkopen van hun organische brood- en cakemixen, maar raakten zo populair dat ze besloten hun eigen zaak te runnen. Die fijne producten kun je hier overigens nog steeds krijgen, meteen wat om mee naar huis te nemen.

Sept Cinq | 54 Rue Notre-Dame de Lorette
Marlette | 51 Rue des Maryrs

NEW YORK GOES SOPI BIJ BUVETTE

Nog zo’n leuk eettentje is Buvette. Deze zelfbenoemde gastrotheque is de hele dag door geopend en is tevens de hele dag goed gevuld. Na een succesvol Buvette New York in West-Village besloten de Frans-Amerikaanse eigenaren ook een filiaal in SoPi te openen. En terecht; want het loopt hier sinds de opening storm. Het eten is gunstig geprijsd en de ambiance shabby chic -iets wat in de smaak valt bij de hippe buurtbewoners.

Buvette | 28 Rue Henry Monnier

DRINK UIT EEN ZOMBIEHOOFD BIJ DIRTY DICK

Dat deze buurt nog een deel van z’n karakter heeft weten te behouden bewijst Dirty Dick. In één van de vele voormalige striptenten zit nu fantastische tiki cocktailbar, waarvan de naam de voormalige functie nog verraadt. De tent is volledig in een tropisch jasje gestoken en het barpersoneel slooft zich uit om de meest bijzondere cocktails te creëren. Een echte aanrader is met name de Zombie Cocktail, waar rook en verschillende kleuren vuur uit een voor Dirty Dick kenmerkende zombiehoofd komt. Seriously, best-cocktail-ever.

Dirty Dick | 10 Rue Frochot

Dirty Dick

SWINGEN BIJ GLASS EN LE CARMEN

In dezelfde straat zit ook de grunchy ogende ‘rock n’ roll dive bar’ Glass, waar ze dol zijn op Amerikaanse bier- en dranksoorten en schromen niet te mixen. En wie tenslotte na een lange dag in SoPi nog zin heeft om te dansen, moet vooral naar le Carmen gaan. Deze club in barokke stijl oogt chique, maar vergis je niet. Het gaat hier gemakkelijk door tot 6 uur ’s ochtends.

Glass| 7 Rue Frochot
le Carmen | 34 Rue Duperré

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST

pictures: Facebook & Restylesource.com