De afgelopen tijd heb ik er de gewoonte van gemaakt om mijn nieuwe reizen aan te kondigen. Alsof ik jullie echt meeneem op reis in plaats van dat ik ineens op een nieuwe bestemming opduik. Nu wordt het de komende maand behoorlijk druk, want ik heb maar liefst vier bestemmingen op de planning staan. Een onwijs prettig vooruitzicht natuurlijk en fijn dat het mogelijk is – ik heb tenslotte (nog) geen 9 tot 5 baan om rekening mee te houden. Of ik voor elke trip aan een enthousiaste aankondiging toekom weet ik nog niet, maar ik ga sowieso mijn best doen. Geen reis zonder voorpret, als je het mij vraagt.

FIRST STOP

Morgen vertrek ik naar mijn eerste bestemming en vlieg ik naar Berlijn. Vorig jaar bezocht ik de Duitse hoofdstad voor het eerst, maar ik ben aan heel veel dingen toen niet toe gekomen. Het beruchte nachtleven lonkte en bleek zo fantastisch dat ik besloot dat ik nog een keer terug moest om de stad goed te verkennen. Dit keer sla ik de hipste clubs dus over en ga ik op jacht naar de leukste hotspots en, uiteraard, de Berlin experience.

STEDENTRIP BERLIJN

Samen met een vriendinnetje ga ik voor het TravelBird stedentrip label op pad. Wist je dat TravelBird tegenwoordig stedentrips in het vaste aanbod heeft? Hierdoor ben je dus niet meer afhankelijk van een aantrekkelijke dagdeal. Normaal gesproken boek ik mijn accommodatie, activiteiten en vluchten altijd zelf, maar ik vind het helemaal niet vervelend dat alles een keer geregeld wordt. Sterker nog, na een road trip door Marokko waarbij ik alles zelf heb gedaan vind ik het heerlijk. We verblijven in een prachtig hotel in Friedrichshain, dus ik denk dat dit me heel goed gaat bevallen..

Wat ik de komende dagen doe? Street art spotten in Kreuzberg,  zwemmen in een zwembad in de Spree (nouja, met een beetje geluk dan), eten bij een food truck en een Duits biertje drinken in een verborgen biergarten – of gewoon twee. Vintage winkels afstruinen naar de perfecte handtas, wandelen langs de muur en cocktails drinken ergens op een parkeergarage in een creatieve buurt. Alles kan. Ik heb er zin in.

LIVE UPDATES

Uiteraard ben ik weer live op Instagram en Snapchat (@grabyourbagsnl) te volgen. En ik ga weer een travel movie maken. Komen mijn nieuwe camera accessoires gelijk goed van pas..

Berlijn, tot morgen!

Wat zijn jouw absolute must-do’s in Berlijn? Of heb je nog goede tips? Laat het me weten! 

stedentrip berlijn

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER | YOUTUBE