Sinds vanmorgen is het officieel: ik ben afgestudeerd! Ik kan het amper geloven. Alsof iemand me elk moment gaat opbellen met de mededeling dat het een grap is. Ofzoiets. Vrijdag hoorde ik al dat mijn scriptie in ieder geval  niet afgekeurd was en na mijn verdediging kwam de verlossende woorden: je hebt het gehaald. Het is echt klaar! En dus zakte ik ’s morgens om 11 uurmoe maar voldaan met een stuk taart op schoot onderuitgezakt op de bank.

AFGESTUDEERD: TIME FOR CHAMPAGNE!

Tijd voor champagne dus, want mijn diploma moet natuurlijk goed gevierd worden. En waar kun je nou beter champagne drinken dan in Champagne? Mag jij raden wie er donderdag een trip naar Frankrijk op de planning heeft staan.. Op uitnodiging van Champagne-Ardenne Tourisme mag ik weer naar het land waar bij mij, net zoals bij vele anderen, de liefde voor het reizen is ontstaan. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik als klein meisje de complete ANWB campinggids uit mijn hoofd kende en dat ik degene was die ieder jaar na een uitgebreide analyse besloot naar welk pittoresk dorpje we zouden gaan. Of dat ik mijn moeders autoplek innam en mijn vader met een overvolle auto (lees: 7 man sterk en een behoorlijk aanwezige hond) door het chaotische Lyon gidste. Een kleine francofille die duidelijk geboren was voor een carrière in het toerisme.

LICHTGROENE GLOOIENDE HEUVELS EN DE FRANSE ZON

Ondanks dat ik tijdens mijn jeugd veel van Frankrijk heb gezien, heb ik weinig herinneringen aan de Champagne-Ardenne regio. Want dat reislustige meisje móest en zou natuurlijk zo ver mogelijk van haar vertrouwde omgeving vandaan. En dus reden wij vaak door naar het zuiden van het land. Ik ben dus bijzonder benieuwd naar deze voor mij nog relatief onbekende regio. Ik wil me laten verrassen en wil er niet als een soort wandelende ANWB gids heen gaan. Liever droom ik met mijn favoriete Spotify lijst vol oude (cliché) chansons even weg bij het vooruitzicht van de lichtgroene glooiende heuvels met wijngaarden die zo typerend voor de streek zijn, de middeleeuwse stadjes, de taal, mooie deuren en de heldere blauwe meren. Oh en van de champagne natuurlijk. Die ik drink terwijl ik geniet van die heerlijke Franse zon.

Douce France, je t’ai gardée dans mon cœur!

afgestudeerd