M’n scriptie is ingeleverd, m’n laatste tentamen heb ik vorige week gemaakt (en gehaald YAY!) en iedereen vraagt me wat ik de komende tijd wil gaan doen. Ja, verhuizen ja. Maar hoewel ik veel zin in Amsterdam heb, ik zit met mijn hoofd toch echt vooral in het buitenland. De eerste plannen liggen al op tafel, maar als ik nou écht mocht kiezen waar zou ik dan heen gaan? Deze reisbestemmingen en activiteiten staan momenteel bovenaan mijn travel bucket list!

AUSTRALIË

Al tijden spookt het catchy liedje ‘There is nothing like Australia‘ door mijn hoofd. Al maanden, wat zeg ik, al járen droom ik van een reis naar Australië. Ik schreef al een keer dat ik met het plan rondliep om er na mijn studie voor een periode aan het werk te gaan. Malta was de test, Australië het echte werk – zo luidde het plan. Nu moet ik bekennen dat het idee (ondanks dat Malta een groot succes was!)  voorlopig toch nog even in de ijskast moet blijven staan. Hoe graag ik ook wil, eerst zal ik toch flink aan mijn spaarrekening moeten werken of ineens een serieuze aanbod hebben op een baan. In de tussentijd blijft het bij sparen en dromen..

SANDBOARDEN IN DE WOESTIJNtravel bucket list Liselore Stap

In 2009 zette ik voor het eerst mijn voeten in de woestijn in Tunesië. Aladdin duinen. Dat is het eerste waar ik aan dacht. Een kinderdroom werd ineens realiteit. Het heeft destijds zo’n indruk op me gemaakt dat ik nog altijd terug verlang. En hoe fantastisch is het dan om met een board onder je benen van de duinen af kan gaan? Snowboarden vind ik best leuk – mits het bij de groene en blauwe piste blijft dan- en als ik de sneeuw dan voor poederzacht zand mag verruilen en omgeven door een Disney landschap naar beneden kan sjezen? Hallo. Fantastisch! Als alles met de verhuizing lukt ga ik deze zomer naar Marokko, wat zou betekenen dat ik sandboarden van mijn lijstje af kan strepen!

DE RAJA AMPAT EILANDEN

Nog nooit van gehoord? Kan kloppen, want erg bekend is het niet. Deze archipel in West-Papoea (Indonesië) staat het voor mij eigenlijk gelijk aan het paradijs. Een groep vulkanische eilanden die zo dichtgegroeid met tropisch regenwoud zijn dat er maar weinig mensen wonen (tijd voor avontuur?). Toeristen zijn schaars, want de door koraalrif omgeven eilanden zijn ‘helaas’ slecht bereikbaar. Met een rijke onderwaterwereld is het een perfecte duikbestemming, maar omdat ik mijn duik-droom helaas vroegtijdig aan de wilgen heb moeten hangen (iets met kapotte trommelvliezen) lijkt dit mij de perfecte plek om me op onderwaterfotografie te storten.

travel bucket list raja ampat islands

EEN ROAD TRIP DOOR ZUID-EUROPA

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind dat er nog steeds veel moois te ontdekken valt binnen Europa. Heel veel moois. Het lijkt me heerlijk om een keer een paar weken vrij te nemen en gewoon de auto te pakken om vervolgens door Frankrijk naar het zonnige Zuid-Europa te crossen. Of dat nou richting Spanje en Portugal of naar Italië gaat maakt me niet eens echt uit. Zou het helemaal gezellig vinden om in zo’n gezellig old school campertje te gaan. Cliché? Who cares! Volgens mij droomt iedere vrouw daar stiekem gewoon van..

Wat staat er bovenaan jouw travel bucket list?