Heel flauw, maar bij de naam Tirol dacht ik eigenlijk altijd aan dat niet nader te noemen lied (iets met ‘schön en toll’) en hoe ik mijn moeder hierop ooit, lang geleden, dansend op de tafel aantrof. Jawel, in het Oostenrijkse Tirol. Tirol heb ik dus lang vooral met wintersport en jodelmuziek geassocieerd, maar daar is kort geleden godzijdank verandering in gekomen. Ik vertrek morgenochtend namelijk op uitnodiging van het verkeersbureau van Zuid-Tirol naar Italië (ja, Italië!), maar met gejodel en sneeuw heeft deze trip vrij weinig te maken..

I WANT TO SEE MOUNTAINS

Eerder kondigde ik al aan dat ik deze maand veel op reis ben en na een stedentrip Berlijn is het nu tijd voor een heel ander soort bestemming. De bergen! Zuid-Tirol ligt in het noorden van Italië, omgeven door de zuidelijke uitlopers van de Alpen: de Dolomieten. Ben ik een onwijze nerd als ik naar de Lord of the Rings refereer? – Ja – Ik ben namelijk net een week ziek geweest waardoor ik veel binnen heb gezeten (.. Netflix heb gekeken) en me inmiddels net een onrustig rond dribbelende Bilbo voel, klaar voor een volgend avontuur. ‘I want to see mountains, mountains, Gandalf!’

WELLNESS ZEI JE?

Die frisse berglucht zal me goed doen. Helemaal als hij gecombineerd wordt met de befaamde dolce vita natuurlijk. Vreemd genoeg ben ik eigenlijk nog helemaal niet zo vaak in Italië geweest. In de vijfde klas ging ik op stedenreis naar Rome (fantastisch) en afgelopen jaar bezocht ik Sicilië, maar daar houdt het al mee op. Het belooft een combinatie van Italiaanse en Duitse sferen te worden met heerlijk eten, prachtige natuur, design én wellness. Wellness zei je? Ah, just what the doctor ordered. Wedden dat ik herboren terugkom..
Zuid-Tirol Italië