Een paar weken geleden schreef ik in mijn artikel met tips voor Instagram fotografie op reis al dat het mij zo tof leek om ook onder water te kunnen fotograferen en dat ik overwoog een speciale waterproof case aan te schaffen. En geloof het of niet, maar mazzelaar die ik ben kreeg ik niet veel later een mailtje van TelecomTelecom.nl of ik het leuk zou vinden om een waterproof case voor mijn Iphone te testen. Eh. Ja dus!

ONDERWATERFOTOGRAFIE MET EEN WATERPROOF CASE

Ik had me eerlijk gezegd nog niet heel erg verdiept in de verschillende cases waarmee je onder water kunt fotograferen, maar ik wist wel zeker dat ik mijn geliefde telefoon niet met de eerste de beste waterproof case in het water zou nemen. Hij zou het verdorie maar begeven.. Gelukkig las ik al snel dat de Lifeproof cases allemaal individueel worden getest en, als ik de verhalen moest geloven, écht waterproof zijn. Ik besloot het er op te wagen en koos de witte Lifeproof Nüüd Case. Voordeel van dit exemplaar is dat je gewoon je touchscreen kunt blijven gebruiken. Weer wat geleerd: water op je touchscreen is kennelijk helemaal niet gevaarlijk!

waterproof case iphone

TEST #1: HET TUINBADJE

Nu nog een plek om hem te testen. Helaas ligt de zee niet bepaald om de hoek en hoewel ik afgelopen maand drie trips zou gaan maken, waren het geen van allen bestemmingen waar ik een spannende onderwaterwereld verwachtte te zien. En dus besloot ik op een hete zomermiddag mijn telefoon mee in het kneuterige maar ozo heerlijke badje in de tuin van mijn moeder te nemen. Een proefdraai, want ik moet bekennen dat ik het ondanks alle goede reviews nog steeds dóódeng vond. Uiteindelijk bleek dat de case -in tegenstelling tot mijn mascara- helemaal waterproof was. Pfoe!

onderwaterfotografie met je iphone

VAN ZWEMBAD TOT SAHARA

Getriggerd door de eerste resultaten, besloot ik mijn waterproof case toch mee te nemen naar Marokko. Het leek me sowieso geen slecht plan om een keer een nacht in een hotel met een zwembad door te brengen, dus een plons met mijn telefoon moest best lukken. In de Sahara was het raak. Bij onze sprookjesachtige kasbah zat een zwembad (inclusief belachelijk mooie view over de woestijnduinen!) die we ook nog eens voor onszelf hadden. Tijd om toe te slaan.

Het water van het zwembad was vanwege de zanderige omgeving niet helemaal helder, maar ik vind het desondanks best wel mooie foto’s geworden. Een beetje droomachtig. Je kunt de Lifeproof case tot 2 meter diep gebruiken waar hij het tot een uur lang droog moet houden. Perfect om mee te snorkelen dus! Had ik hem nou maar bij de Blue Lagoon gehad.. Gelukkig heb ik in september een trip naar Egypte op de planning staan en ik kan niet wachten om hem in de zee te testen. To be continued!

Zou jij het aandurven om je telefoon met een waterproof case in het water te nemen? 

waterproof case iphone lifeproofwaterproof case iphone lifeproof 2