Lange vluchten oncomfortabel, saai en vreselijk vermoeiend? Echt niet. Niet als je bij de welgestelden behoort die het zich kunnen veroorloven om in één van deze vliegtuigen first class te vliegen. Of nouja, first class – dat is het eigenlijk nog amper te noemen. De één is nog extravaganter dan de ander en sommige vliegtuigen blijken gewoon volledige suites te hebben! Hoe leuk het ook zou zijn om dit een keertje mee te maken, met deze prijskaartjes is het niet eens de moeite waard om het op je bucket list te zetten. Maar mooi om naar te kijken is het wel!

Singapore-Airlines-Airbus-A380-VIP-Cabins

Wat dacht je allereerst van deze bescheiden VIP suite in de enorme Airbus 380 vliegtuigen van Singapore Airlines? Singapore Airlines heeft voor de inauguratie vlucht van hun nieuwe vliegtuig de allerduurste vliegtickets ooit verkocht. Zonder dollen, deze grap kostte €80.000 euro, maar dan eet je de door chefs bereidde maaltijd eet wél met Givenchy servies (hoe chic!) en slaap je in een volwaardig bed.

air france first class

Ook als je niet de nadelen van lange benen aan den lijve hoeft te ondervinden moet dit toch een verademing zijn. In La Première (die naam alleen al..) van Airfrance meten de stoelen plat bijna twee meter! Bovendien kun je bij Fransen niet anders verwachten dan dat er goed gegeten kan worden: meerdere sterrenchefs verzorgen het menu. Oelala!

american airlines first class
American Airlines is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die binnenlandse vluchten met first class stoelen aanbiedt tussen LA, New York en San Fransisco. Voor een schamele €6500 breng jij als één van de tien passagiers je vlucht lekker slapend door.

lufthansa first class

Ook in ons buurland Duitsland kunnen ze er wat van: bij Lufthansa louter creme de la creme. Begin met een aperitief van kaviaar en laat wereldkampioen sommelier Markus Del Monego de beste wijnen voor je selecteren. Wat zul je daarna héérlijk slapen.

etihad airways first class

Bij het horen van de naam ‘Diamant First Class’ weet je eigenlijk al hoe laat het is. In deze privé suites van Etihad Airways zit behalve een minibar tevens een kledingkast en in een het ruime bed slaap je onder een zijden dekbed. En met een stoel/bed dat bovendien als massage stoel fungeert is het bijna een prestatie als je moe en humeurig op je bestemming landt, toch?

cathay pacific first class
Zie je jezelf ook al liggen? Tijdens de vluchten van het Hong Kongse Cathay Pacific kun je niet anders dan ontspannen. Op je persoonlijke tv heb je meer dan 100 entertainment opties en de comfortable stoelen tover je in no-time om in een volwaardig bed. Not bad, right?emirates first class

Deze beste man is niet voor niets zo in z’n nopjes, want als first class passenger van Emirates heb je gewoon een privé (!) suite tot je beschikking. En inderdaad, First Class passagiers kunnen zelfs gebruik maken van één van de douche spa’s. En met een afgesloten suite met een minibar en comfortabel bed lijkt dit al met al eerder een vliegend hotel dan een lijnvliegtuig.

Wat is jouw favoriet?

FOLLOW GRAB YOUR BAGS ON BLOGLOVIN | FACEBOOK  | INSTAGRAM | PINTEREST